Nieuwsdienst Reuters brengt nieuwe iOS-app uit

Reuters voor iPhone en iPad is een snelle en erg fraaie nieuwsapp waarin je makkelijk aanverwante berichten over onderwerpen leest.

Reuters nieuws-app iPhone iPadDe nieuwsdienst Reuters heeft een nieuwe app voor de iPhone en iPad uitgebracht. De internationale tegenhanger van de Nederlandse ANP, brengt het laatste nieuws zo snel mogelijk. Dat geldt nu ook voor de applicatie van Reuters. Die legt in alles de nadruk op snelheid. Na een openingsanimatie zie je de artikelen als blokken in beeld zoeven. Met een balk rechtsboven zie je bovendien het aantal nieuwe nieuwsberichten aangegeven dat je met een druk in het overzicht zet. Verder kan je op allerlei manieren door nieuws vegen.

De scrollsnelheid van de overzichtspagina’s is onovertroffen in Reuters. Het is eenvoudig nieuwskoppen totaal aan je voorbij te laten gaan omdat je er simpelweg voorbij scrollt. Met een tik op een artikel, zie je het van klein naar groot in beeld opdoemen en lees je met dezelfde scrollsnelheid door de Engelstalige artikelen. Aan de onderkant van een bericht, zie je een voorbeschouwing van het volgende en kan je die meteen lezen door het huidige bericht naar boven te duwen. De deelknop rechtsboven maakt het mogelijk een artikel te bewaren, te e-mailen of te delen via Facebook en Twitter.

Met een donkergrijs menu links schakel je snel tussen categorieën hoofdpagina, wereld, politiek, business, tech en financieel nieuws (met beurskoersen). Daarboven prijkt een zoekbalk waarmee je op onderwerpen of berichten zoekt. Aardig is de manier waarop je naar andere artikelen binnen een onderwerp gaat. Je trekt een nieuwskop in een overzicht naar links en ziet ‘daaronder’ dan rechts het onderwerp ervan verschijnen. Blijf trekken en om het huidige bericht wordt een pagina met nieuwskoppen gebouwd over hetzelfde onderwerp. Helaas mist wel een mogelijkheid je daarop meteen te abonneren.

Reuters nieuws-app iPhone Reuters koers van Google iPhone

Wel is er een uitgebreide rol weggelegd voor financieel- en marktnieuws. Bij een nieuwsbericht over het gebruikersaantal van YouTube (‘Meer dan een miljard actieve gebruikers per maand’), luidt het onderwerp ‘Google Inc’ en krijg je niet alleen een pagina over Google-gerelateerde berichten, maar zie je daarboven ook de beurskoers en aanverwante gegevens van het bedrijf. Met Info en Chart kan je allerlei financiële gegevens navragen en met de functie Watch geef je aan dat je het bedrijf in de gaten wil houden. Je vindt de koers dan terug in de Watchlist in het linker menu, net onder je opgeslagen berichten.

De iPhone- en iPad-app van Reuters is op nog een vlak slim: je kan instellen dat de applicatie het nieuws dat voorhanden is op de overzichtspagina’s die je opent, van tevoren wordt ingeladen zodat je die offline kan raadplegen. Daarbij geef je aan of je dat altijd wil doen, of alleen met een Wi-Fi-verbinding.

Er zit zoveel intuïtie en vernuft in de applicatie van Reuters, dat het haast lijkt alsof extra functies er bewust niet zijn in gestopt. Naast de mogelijkheid om je te abonneren op onderwerpen, is het namelijk ook niet mogelijk pushberichten te ontvangen voor belangrijk nieuws of nieuws van je voorkeur. Misschien is dat wel om de vele kranten en andere nieuwsbronnen die gebruikmaken van Reuters, niet teveel in de weg te zitten. Misschien laten de mogelijkheden ook gewoon op zich wachten en komen ze in een update.

Downloaden: Reuters (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 18:59
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.