iOS game-update: Shadow Vamp, Motor Town en verrassing Reaper

Reaper - Tale os a Pale Swordsman is een leuke actie-RPG en we testne een schaduwspel en hidden objects game voor iPhone en iPad.

GU MA Motor Town header screenshotWe schrijven leuke verrassingen in de eerste iOS game-update van de week. We weten niet precies hoe het komt, maar steeds meer leuke games komen net voor of midden in het weekeinde uit en zo is het makkelijk de week te beginnen met een kickstart. Shadow Vamp is een uniek spel waarin je zelf de schaduw bestuurt en Reaper is een aangename kruising tussen platformspel en RPG. Ben je iets traditioneler ingesteld? Zoek objecten in Motor Town!

Motor Town: zoeken en puzzelen

GU MA Motor Town hidden objects iPhoneLange jassen, hoge hoeden: we begeven ons in de jaren vijftig van de vorige eeuw en maken kennis met een journaliste die zichzelf wat graag wil bewijzen tegenover haar baas. Ze krijg een zaak in haar maag gesplitst waar al lang vraagtekens over bestaan. Een bouwer van auto’s lijkt de laatste tijd doorgeslagen en beweert zelfs dat zijn auto’s zielen hebben. Je wordt op pad gestuurd met een bijzonder hulpstuk waar nog niks over bekend is. Zo vertrek je met je oude Kever naar een wat afgebladderd huis, op jacht naar het interview met de vervreemde autobouwer. En vanaf daar wordt het natuurlijk alleen maar raarder.

Motor Town zet een heerlijk ouderwets Amerikaans sfeertje neer en zoals het spellen in dit genre betaamt, wordt vol ingezet op mysterie. Zo hoor je dramatische muziek terwijl je op zoek gaat naar aanwijzingen en de eerste objecten zoekt, combineert en vindt in allerlei prachtige tekeningen. We raden je van harte aan in de ‘moeilijke’ stand van het spel te spelen: dan gooit het spel je niet dood met hints en geef je jezelf de gelegenheid ook echt in de sfeer onder te dompelen. Motor Town is een zeer fraai uitgevoerde hidden objects-game.
Voor iPhone: Motor Town: Soul of the Machine Free (gratis, volledige spel €2,69 in-app, iPhone, iOS 4.3+)
Voor iPad: Motor Town: Soul of the Machine HD Free (gratis, volledige spel €3,59 in-app, iPad, iOS 4.3+)

Shadow Vamp: spelen met schaduw

GU MA Shadow Vamp schaduw roterenWe kunnen de handen wel op elkaar krijgen voor Gamesmold. Gamesmold is namelijk een eenmansbedrijfje, slechts bijgestaan door een tweede man die de muziek verzorgt. En dan kijk je opeens heel anders naar het bizarre, duivelse renspel Blood Roofs. Shadow Vamp is het volgende spel van Gamesmold en weer knipoogt het naar fantasierijke creaturen en de originaliteitsprijs. Je speelt een vampier in Shadow Vamp, die pardoes in verschillende omgevingen overdag wordt neergezet en dus last heeft van het licht.

Als speler bestuur je echter niet alleen de koddige vleermuizenman met de analoge stick links, maar ook… de schaduw. Het tandwiel rechts in beeld kan je naar links en rechts zwiepen om de schaduw te laten meebewegen. Dat effect ziet er gaaf uit en wordt nog versterkt door dat je de aarde onder het level snel ziet meebewegen. Je zorgt ervoor dat je constant in de schaduw blijft om te overleven – anders loopt je levensbalk snel genoeg leeg. Het is wel jammer dat Shadow Vamp zichzelf niet al teveel uitdiept. Zo zijn er weinig manipulatoren op het speelveld die de schaduwval kunnen veranderen en zo voor een puzzeluitdaging kunnen zorgen. In plaats daarvan grijpt het spel al snel naar toverdrankjes waardoor je ook even door het licht kan rennen. Jammer. Ook is de besturing niet je dat: hoe gaaf het bijdraaien van de schaduw ook is, het gaat soms wat springerig. Dat geldt trouwens ook voor het lopen met de vampier, zodat je soms net even op een randje uitkomt voor de zon waardoor je toch levensenergie verliest. Een prachtidee dat nóg prikkelender uitgevoerd had kunnen worden.
Downloaden: Shadow Vamp (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Reaper

GU MA Reaper Tale of a Pale Swordsman iOSSommige spelletjes installeer je in een opwelling en raken opeens de gevoelige snaar. Je kijkt naar de screenshots en denkt een renspelletje te zien met fraaie kleuren, maar Reaper – Tale of a Pale Swordsman is zoveel meer. Het is een avonturenspel waarin de actie omgeven wordt door bewegen op een wereldkaart, waarin je gesprekjes voert met andere personages, zelfs keuzes hebt uit antwoorden in verschillende dialogen en op pad gaat naar missies. Daarbij kan je zelfs op de kaart plotseling worden aangevallen door tegenstanders waarna je een potje dient te knokken. Jep, Reaper heeft de opzet van een avontuur-rollenspel en dat is niet alleen onverwacht, maar ook nog eens een leuke basis voor de actie. Het geeft veel meer motivatie om verder te spelen dan een menu met de knopjes 1 tot en met 50, om eens wat te noemen.

De actie zelf is ook het noemen waard. Met de linkerhelft van het scherm loop je naar links en rechts en op de rechterhelft voer je de acties uit waardoor je de al snel vele tegenstanders belaagt. Tik om te springen, dubbeltik voor een dubbele sprong, veeg horizontaal voor een steek, veeg naar boven voor een sprongsteek, veeg naar beneden voor een gevaar naar de grond – en vergeet ook het ronddraaien van je zwaar in de lucht niet. Het arsenaal bewegingen vergt enige gewenning maar biedt ook ruimte voor diepgang die broodnodig is voor de grote gevechten tegen allerlei schepsels. Het goud dat je spaart in missies kan je steken in handige nieuwe bescherming, maar toch hield ontwikkelaar Hexage zich af van in-app aankopen om snel aan een nieuw schild of wapen te komen. Reaper is een spel dat je gratis speelt tot niveau 10 en daarna met een in-app uitbreiding van verschillende bedragen verder kan spelen. Als je nog niet overtuigd bent om het avontuurtje eens te proberen, moet je vooral eens bekijken hoe het eruit ziet.
Downloaden: Reaper – Tale of a Pale Swordsman (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, motorola
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.