iOS game-update: Real Racing 3 komt februari, Penny Arcade The Game en ORC Vengeance

Real Racing 3 voor iPhone en iPad komt niet meer in 2012. De racegame van FireMonkeys is uitgesteld naar eind februari 2013, helaas.

GU WO ORC Vengeance iPhoneEen grote update maakt dat de avonturengame ORC Vengeance voortaan een tweede besturingsoptie heeft: naast veegbewegingen kan je tegenstanders nu ook uitschakelen met traditionele knoppen en een virtuele stick in beeld. En dat niet alleen: ORC Vengeance is tijdelijk gratis. Daarnaast is Penny Arcade een nieuw kaartspel voor de echte gamersgamers die verknocht waren aan de gamesstripjes van de gelijknamige website. En dit zeggen we allemaal om minder goed nieuws even voor ons uit te schuiven: Real Racing 3 haalt 2012 niet meer.

Real Racing 3 haalt 2012 niet meer

Het lag inmiddels al in de lijn der verwachtingen omdat we maar niks van het spel hoorden, maar nu is het officieel: Real Racing 3 komt niet meer in 2012. Uitgever EA heeft de website TouchArcade te kennen gegeven dat de langverwachte racegame nu gepland staat voor eind februari. Dat duurt dus nog wel even. Ontwikkelaar FireMonkeys heeft blijkbaar meer tijd nodig om ‘een ervaring neer te zetten die de nieuwe standaard zet voor racegames op de mobiel’. De tientallen nieuwe auto’s en tracks vergen meer tijd dan verwacht, en ook wordt er nog gewerkt aan een nieuwe functie als de Time Shifted Multiplayer. Dat klinkt ons in de oren als: asynchroon tegen elkaars ghosts online racen om constant elkaars score te kloppen – maar wie weet is het wel iets heel anders. Als je vatbaar bent voor games die een groot deel van je tijd opslokken, is het uitstel van Real Racing 3 goed nieuws. Heb je morgen meer ruimte voor Ravensword Shadows, Final Fantasy IV, Shadow Warrior en de opvolger van Cut the Rope: Pudding Monsters. Als racefanaat is het natuurlijk wel slecht nieuws. Gelukkig is Need for Speed Most Wanted vandaag goedkoop.

Penny Arcade The Game: kaarten met p*ˆ%ˆ2s

GU WO Penny ArcadeWat begon als een webstrip over games, is inmiddels een franchise geworden voor op het oog lukraak uitgegeven games op allerlei platformen. Penny Arcade the Game: Gamers vs. Evil was al een analoog kaartspelletje, maar nu ook uitgebracht als spel voor de iPhone en iPad. In het spel pakken twee tot vier spelers om beurten kaarten uit de hand, waaronder munten en krachten zitten waarmee je kaarten van het midden in het veld kan pakken. De kaarten die je koopt, leg je op de aflegstapel die je schudt voor de volgende beurt. De kaarten die je trekt hebben dan directe gevolgen voor de volgende kaart die je weer kan kopen – en op de tegenstander. Raap kaarten in dezelfde kleur en je vergaart punten, trek een PvP-kaart en je doet de tegenstanders schade. Degene die de ‘tegenstander’ het meeste schade doet wordt Master Gamer en wint het spelletje. Gamers vs. Evil kan offline tegen de computer gespeeld worden, maar ook door de iPhone of iPad door te geven. Als laatst is er een online asynchrone multiplayer waarbij je een pushbericht ontvangt als het je beurt is. We hebben tijdens het schrijven niet de gelegenheid het spelprincipe helemaal uit te pluizen, maar het doet iéts goed. Op ‘s werelds meest kritische bordspellensite – Board Game Geek, krijgt het spel gemiddeld een 7,1.
Downloaden: Penny Arcade The Game: Gamers vs. Evil (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: ORC Vengeance

GU WO ORC Vengeance besturingsoptiesHee, is ORC Vengeance niet al een tijd uit? Ja, maar het is wel de Trailer van de Dag. Want met nog een paar dagen te gaan dit jaar, heeft de avonturengame echt een enorme update gekregen. Die voegt niet alleen ondersteuning voor het scherm van de iPhone 5 toe, maar ook een heel nieuwe besturingsmethode. Als je voorheen in de knel zat met de veegbesturing waarbij je soms aanviel en soms naar een andere plek liep, kan je je hart ophalen met de laatste update. Die voegt virtuele controls toe: een virtuele stick links op het scherm en fysieke knoppen om te slaan, je schild te gebruiken en je speciale actie in te zetten rechts. Ook als je gehecht bent aan originele knoppen, is ORC Vengeance nu een imposante kerker-crusher. Eveneens zijn er vijf geheime, nieuw te ontdekken levels als zijspoor van de originele verhaallevels – en daarin stuit je eveneens op nieuwe tegenstanders, wapens en buit. Er zijn voortaan drie moeilijkheidsniveau’s en vanuit de verkoper aan het einde van het level, kan je voortaan direct door naar het volgende level. Het beste van allemaal: ORC Vengeance is nog steeds helemaal gratis. Een inkoppertje, want zelfs voor de normale 2,69 euro maakt het spel diepe indruk.
Downloaden: ORC Vengeance (tijdelijk gratis, was €2,69, universeel, iOS 4.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, iculture speelt, real racing, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.