TripLingo: vertaal-app leert je formeel en casual spreken

TripLingo is een nieuwe vertaal-app voor de iPhone waarin je casual en formeel leert spreken, en zelfs live een tolk kan inschakelen.

TripLingo iPhone reizen apps vertalen tolkOf je nou aan de meest keurige etiquette moet voldoen in een zakengesprek of op straat de weg wijst: de nieuwe iPhone-app TripLingo helpt je er graag mee op weg. De applicatie biedt meer dan 1200 zinnen per taal, en geeft per zin aan hoe je die formeel, informeel of zelfs in schuttingtaal kan uitspreken. De applicatie is uitgevoerd in het Engels en kan vanaf daaruit vertalen naar Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Mandarijn, Japans, Koreaans, Hindi en Hebreeuws. Elke taal wordt begeleid door een woordenboek, een vertaler, algemene cultuurinformatie en lijsten met zinnen en flashcards. Er is ook een mogelijkheid direct contact op te nemen met een tolk.

TripLingo is gratis te downloaden, maar beperkt dan wel je gebruiksmogelijkheden. Je hebt pas toegang tot de ruim 1200 zinnen, het totale woordenboek en de te leren reissituaties als je een taal koopt in de applicatie. Één taal kost 8,99 euro, alle talen kan je kopen voor 44,99 euro. Momenteel lijkt er iets aan de hand te zijn met het kopen van drie talen: die aanbieding staat aangekondigd voor 17,99 euro, maar in onze testsessie verlangt de app 8,99 euro voor het pakket.

Er zijn zoveel verschillende pagina’s met informatie, dat je even je weg moet vinden in TripLingo. Het hoofdscherm laat bovenin zien welke taal je hebt geactiveerd en toont daaronder hoe gevorderd je bent in het onder de knie krijgen van een taal. Daaronder tref je een zoekbalk waarmee je de resultaten krijgt in zinnen, het woordenboek en de Word Bank – een tussencategorie die geen zinnen voorlegt en geen woorden, maar zinsneden. Het hoofdscherm biedt verder direct toegang tot je eigen opgeslagen zinnen, de vertaler, reissituaties en flashcards. Die beproeven je kennis van de taal en zijn het leukste, speelste onderdeel van TripLingo. Met de altijd zichtbare balk onderin het scherm trek je het hoofmenu weer open.

TripLingo hoofdmenu TripLingo flashcards leren

Los van het hoofdscherm kan je via een menubalk onderin ook meteen het woordenboek raadplegen (waarin je als gratis gebruiker maximaal vijf woorden kan opzoeken), bijleren over de cultuur, de Word Bank raadplegen en de opties zien. En dan is er nog het tabblad Talk Live. Daarmee kan je voor de vertaling naar Hindi, Mandarijn en Mexicaans-Spaans, direct bellen voor een tolk. De functie staat los van de andere in-app aankopen en je kan de minuten in pakketten kopen: 5 minuten voor 4,49 euro, 20 minuten voor 13,99 euro en 200 minuten voor 89,99 euro.

TripLingo is een fraaie app, waarin je helaas wel erg wordt beknot als je niet bereid bent om te betalen. Dan vallen zelfs op internet gratis benaderbare functies als een woordenboek weg. Dat je kan vertalen in woorden, zinsneden en zinnen is erg aardig. Als je niet de tijd hebt vooraf een taal te leren met het geweldige Duolingo, is TripLingo een prachtige app om mee te vertalen.

Downloaden: TripLingo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 22:05
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.