iOS game-update: Playmobil Pirates, Anomaly Korea en Eve of Impact

Eve of Impact op iOS is gratis tot het einde van de wereld, maar als we die tijd overleven kunnen we uit te voeten met Anomaly Korea.

GU MA Playmobil Pirates headerVergaat de wereld nou vrijdag? De Nederlander Rik Schennink bereidt je er alvast op voor met het gratis maken van het einde van de wereld-spelletje Eve of Impact. Of je even wat inkomende ruimtegevaren wil afschieten vanaf de Aarde. Mochten we het overleven, dan kunnen we volgende week ook meteen afrekenen met Korea in Anomaly Korea. En voor wie het allemaal wat lichtzinniger mag: in Playmobil Pirates bouw je een piratendorp en ga je de zee op met de bekende speelgoedboten.

Playmobil Pirates: arrrrstikke leuk

GU MA Playmobil Pirates iPhone iPadZo brengt Gameloft weer een nieuw gratis downloadbaar spelletje uit als tientallen voorgangers en denk je deze wel even te kunnen laten liggen… en zo wordt dit spel wel weer een succesje. De ondoorgrondelijkheid van de App Store mensen, tjongejonge. Playmobil Pirates is een bouwspel dat in opzet niks bijzonders doet, maar wel is aangekleed met het bekende thema uit de naam. Met de typische piratenmannetjes bouw je langzaam een vesting op het eiland uit met gebouwen die uit de Playmobil-lijn afkomstig zijn of er in ieder geval voor door kunnen. Tik een tijdje verder en je bent klaar voor de tweede stap: het avontuur ter zee. En dat máákt Playmobil Pirates. In bekende boten van het speelgoedmerk vaar je van eiland naar eiland voor handelen en natuurlijk gevechten op zee. Zo heb je minisessies met kanonnen tegen vogels, krabben en ander ‘gevaar’ en bescherm je daar zelfs je havens tegen. Als je fan bent geweest – of bent – van Playmobil, is het spel gewoon een aanrader. Het is tig keer eerder gedaan, maar van de visuele aanpak krijg je het warm. Arrrrstikke leuk. En nu met Lego?
Downloaden: Playmobil Pirates (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Eve of Impact: gratis tot het einde van de wereld

GU MA Eve of Impact iPhoneGamers, we have a problem. En een ludieke actie van de medelander Rik Schennink. Als de wereld dan toch vergaat vrijdag, kan je je er in ieder geval toe voorbereiden met zijn spelletje. Ter gelegenheid van het aanstaande einde, biedt hij Eve of Impact gratis aan. Zo kan je je alvast voorbereiden op het beschermen van de mensheid, doormiddel van het vuren van raketten naar de meteorieten die rechtstreeks op onze planeten stormen. Elk punt dat je haalt staat voor een mens dat je redt, en hee, dat is best een pakkende betekenis van de score om nog eens een potje te spelen. Met de raketten kan je meteorieten schieten, maar ook afwenden van baan en daarin zit de diepte van de gameplay – als je daar al van kan spreken. In de basis is Eve of Impact gewoon een highscore-spelletje waarin je tapt op het kwaad en waarin je wat op en neer kan bewegen met de camera, meer komt er niet bij kijken. Maar met het actuele thema is Schenninks creatie natuurlijk wel even hot.
Downloaden: Eve of Impact (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Anomaly Korea

GU MA Anomaly Warzone EarthWe zien hier een beetje laat mee, maar ja: restricties van een rubriek die in weekeinden pauzeert. Maar nu dan: de mooiste tower-defense game op de iPhone en iPad heette Anomaly Warzone Earth en was eigenlijk een tower-offense game. Een spel waarin je geen torens langs de weg positioneerde om voetgangers mee af te schieten, maar waarin je juist de voetgangers bestuurde die de bewapening van de torens moest doorstaan. Het spel viel vooral op door zijn waanzinnige beelden en Anomaly Korea gaat daar nog een stap verder in. Overal heersen lichteffecten, glanseffecten, explosies en 3D-beelden, waar je ook kijkt in de vrijgegeven trailer. Het ziet er superspectaculair uit. Qua gameplay is Anomaly wat meer nog naar de toekomst getrokken en is er nog meer sprake van een strijd tussen mens en machine. Aan het principe van je route bepalen en op de juiste momenten de juiste wapens inzetten, lijkt dan weer niks veranderd. En misschien wel terecht. Anomaly Korea moet rondom Kerst beschikbaar zijn. Voor het inkomen hier nog een link naar de universele variant op de voorganger.
Downloaden: Anomaly Warzone Earth (€3,59, universeel, iOS 3.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.