iOS game-update: Plague Inc is Game van de Week, Modern Combat 3 geüpdatet

De shooter Modern Combat 3, ook wel Call of Duty Modern Warfare voor de iPhone en iPod touch, is geüpdatet en bevat gloednieuwe online multiplayer modes. Het is echter het Pandemie-achtige spel Plague dat ons bezighoudt.

GU VR Plague Inc omgekeerde Pandemie iPhone iPod touchWe zijn verslingerd aan Plague, de tegenhanger van het populaire bordspel Pandemie waarin je de wereld juist van een virus moet bevrijden. Dat is jammer voor de Nederlandse ontwikkelaar Stolen Couch Games uit Utrecht, die daardoor met zijn pakkende puzzelspelletje Ichi naast de Game van de Week grijpt. Zoals Plague ons leert: het leven is hard. Hoewel: de stijlvolle Farmville-variant Peter Rabbit’s Garden is tijdelijk gratis en de populaire shooter Modern Combat 3 heeft een grote, gratis multiplayer-optie gekregen.

Modern Combat 3 krijgt grote online-update

GU VR Modern Combat 3 iPhone iPod touchIntussen heeft de uitgever alweer het derde deel van zijn wannabe-Halo-serie N.O.V.A. uitgebracht met een uitgebreide online spelmodus, maar dat weerhoudt Gameloft er niet van haar eerdere schietspel Modern Combat 3 nog eens van een flinke update te voorzien. Hulde! Versie 1.3.0 van de game voegt twee nieuwe speelvelden toe waarin je online de strijd tegen maximaal elf andere schietgragen aan kan gaan. Warehouse is afkomstig uit het tweede deel van de serie, maar wel ernstig opgepoetst voor zijn opwachting in deel drie en Rapture is een totaal nieuw veld met een dorpje dat zich midden in de jungle bevindt. Net als de rest van de game doet het sterk denken aan de laatste Call of Duty’s voor de grote (spel)computers, maar wat zou het. Beter wordt een online multiplayer-shooter op de iPhone niet. Zeker niet nu er met Team Manhunt ook nog een extra speltype is toegevoegd. Verover de vlag met je team en houdt hem zo lang mogelijk vast. Als laatste kan je in rugbescherming investeren met je soldaat en kan je de kwaliteit Sneak kopen, waarmee je voetstappen minder hoorbaar zijn voor je tegenspelers.
Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nation (€5,49, universele app)

Farmville met stijl: Peter Rabbit’s Garden

GU VR Peter Rabbit's Garden iPhone iPod touchWe besteden normaal gesproken echt geen aandacht meer aan Farmville-achtige spellen, omdat ze niet zelden veel te opzichtig uit zijn op je geld en bovendien niks toevoegen aan wat er al is. Peter Rabbit’s Garden moeten we echter toch even oppakken. Dit hele spel is uitgevoerd in de stijl die wellicht kent van de vele Peter Rabbit-boeken en ook nog eens orkestraal begeleid. In andere woorden: het spel heeft enige stijl, enige flair. Iets eigens zeker. Ook in de gameplay komt dat min of meer terug. Net als soortgelijke spellen, bouw je rustig een dorpje op met velden waar je groentes verbouwt om je mini-economie op te zetten. De variant hier is dat je steeds nieuwe plaatsen aanboort om je goederen te verkopen en dat elke plaats personages met zich meebrengt die je moet behagen om in je dorp te krijgen. Dat gebeurt in tijdgebonden missies. Leg géén speelparkje aan voor de eerste bezoeker, en hij is er binnen een halve dag vandoor. Peter Rabbit’s Garden kent geen in-app aankopen zover we konden ontdekken en is tijdelijk gratis verkrijgbaar, waar het spelletje normaal 0,79 tot 3,99 euro kost. Grijp je kans.
Downloaden: Peter Rabbit’s Garden (tijdelijk gratis, was €0,79)

Game van de Week: Plague Inc

Game van de WeekEven een punt van zorg uiten: in een van de beoordelingen van Plague in de Nederlandse App Store komen we het woord leerzaam tegen. Dat hopen we toch niet, dat Plague inspireert tot het daadwerkelijk verspreiden van levensbedreigende bacteriën en virussen. Dat is je taak in Plague namelijk, en dat maakt dat Plague een erg eigenaardig onderbuikgevoel geeft als je het spel wint. Dat betekent dan namelijk dat je de hele wereld hebt uitgeroeid. Je selecteert een land om je bacterie of virus in los te laten en als je dat gedaan hebt, muteer je het gevaar zelf op drie mogelijke vlakken: verspreidingsmogelijkheden, medische gevolgen en resistentie. Als je ziekte vroeg wordt opgemerkt, beginnen de welvarende landen met het ontwikkelen van een medicijn en dat is je doodvonnis. Ook al heb je 97 procent van de wereldbevolking uitgeroeid, als het medicijn 100 procent is ontwikkeld, verlies je het spel. Ondertussen worden de wereldontwikkelingen in beeld gebracht en zweept de muziek de spanning op. De regering van Zweden spat uit elkaar, Azië verkeert in oorlog en Rusland vermoordt alle vogels. Je kan Plague – in zekere zin de tegenhanger van het populaire bordspel Pandemie – op drie moeilijkheidsniveau’s spelen en in de loop van tijd komen er meer virussen vrij om mee aan de slag te gaan. Ondertussen blijf je ook wel even zoet met de eerste bacterie. De hele wereld om zeep helpen voor 79 cent? Een topaankoop.
Om je plezier niet te vergallen, hieronder een video met alleen de spelinstructies.
Downloaden: Plague Inc (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Net als op elke andere werkdag zetten we ook vandaag de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch op een rij. Wacht, houd je niet van voetbal?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 19:18
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, gvdw, iculture speelt, kopen, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.