Moleskine Journal: tekenen en schrijven in nieuw Moleskine-kladblok

Moleskine heeft een nieuwe iPad-app uitgebracht die de eerdere Moleskine-app per september doet verdwijnen. De nieuwe applicatie is een mooi platform om in te tekenen, te knippen en ouderwets te schrijven.

Moleskine iPad nieuwe app 2012Moleskine voor de iPad is dood, lang leve Moleskine voor de iPad! Het merk achter de statige notitieblokken en agenda’s draait haar huidige notities-app om 1 september 2012 de nek om in de App Store voor zowel de iPad als de iPhone, maar heeft in plaats daarvan wel een vervangende app uitgebracht. Moleskine Journal legt veel meer de nadruk dan voorheen op tekenen, waarvoor je verschillende gereedschappen tot je beschikking hebt.

Moleskine Journal indexHet is niet helemaal duidelijk waarom Moleskine de oude app niet heeft geüpdatet in plaats van een nieuwe app uit te brengen. Dat kan allerlei redenen hebben: de nieuwe is ontwikkeld door een bedrijf dat Moleskine beter ligt, de gehele techniek moest van concept af aan opnieuw worden opgebouwd of het bedrijf zoekt opnieuw de publiciteit met een nieuwe app. Zeg het maar – het is giswerk. De toepassing in ieder geval nog niet af. Moleskine zegt in een volgende update te komen met de mogelijkheid om in te zoomen zodat je makkelijker met je vingers kan schrijven, PDF-opties en een polsbescherming. Zo kan je de pols op het beeldscherm laten leunen terwijl je verder tekent. Dat gaat nu nog niet optimaal.

Moleskine index knipfunctieJe kan eenvoudig een map openen in de app om je creativiteit erin los te laten. Om de mappen van elkaar te onderscheiden, kun je de frontjes in de vorm van een Moleskine-boekje steeds voorzien van een andere kleur. Het tekenen gaat vervolgens kinderlijk eenvoudig met een instrumentenbalk bovenin het scherm. Daar heb je toegang tot een kwast, pen, potlood, fluorstift en een handige schaar waarmee je selecties kan oppakken en plakken. Naast de schaar zit trouwens nog een potlood met de bijzondere eigenschap dat hij behalve je eigen invoer ook de ingevoegde foto’s en afbeeldingen bij kan schaven. Natuurlijk ontbreken ook een slider voor kwastgrootte en een kleurenkiezer niet. Moleskine Journal heeft zo alle basisopties eigenlijk wel op een rij.

Moleskine Journal is een heel aardige, zij het niet erg bijzondere, teken- en notitieapp. Om de prijs hoef je niet te laten er in ieder geval even mee in de weer te gaan.

Downloaden: Moleskine Journal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 18:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dagboek, moleskine, schrijven, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.