iOS game-update: Paper Monsters vandaag gratis, Kingdom Age en Space Rockets

Space Rockets is een geinig nieuw actiespelletje waarin je een raket moet sturen langs gevaren en dan moet landen binnen de limiet van je brandstof die op kan. Het Super Mario-achtige Paper Monsters voor de iPhone is nu gratis.

GU WO Kingdom Agen iPhone iPod touch headerVandaag in de iOS game-update wanen we ons een nobel Winterfell-strijder en veroveren we toch roekeloos het ene na het andere koninkrijk in een grote online wereld. Verzamelen we knopen in Super Mario-achtige spelwerelden zodat we onze kartonnen verschijning kunnen opkalefateren. En stoeien we met een zwevende raket langs lasers en scherpe rotsranden op jacht naar een sterretje en een landingsplek.

Raket landen: Space Rockets

GU WO Space Rockets iPhone iPod touchSchoten we eerder deze week nog raketten zwierig door de ruimte; vandaag proberen we een raket vooral zacht te landen. Hartstikke logisch, want de raket in Space Rockets heeft een stel cartooneske oogjes en die wil je natuurlijk geen kwaad doen. De bedoeling is dat je een sterretje meeneemt in elk level en vervolgens landt op het daarvoor aangewezen plateau. Zacht landt. Want dat is het hem nou juist: je hebt een stijgknop, een knop voor links en rechts en met die beperkte mogelijkheden moet je ervoor zorgen dat je domweg niet botst. Twee felle botsingen en het is over. Een laserstraal aanraken en het is over. We hebben wel eens vergeeflijkere spellen meegemaakt, om het zo even te zeggen… zéker omdat je ook nog brandstof hebt die op kan gaan. Je kan dus niet altijd te vaak bijgassen om je val te breken en zachter te landen. Of dat een uitdaging is of vooral strontvervelend, laten we lekker aan jou.
Downloaden: Space Rockets (gratis, universele app)

GU WO Space Rockets iPhone screenshot

Kingslayers United: Kingdom Age

GU WO Kingdom Age screenshotUw dagelijkse gamesredactie lust wel pap van Game of Thrones, de sublieme fantasy-televisieserie van de Amerikaanse studio HBO. En wat dat betreft komt Kingdom Age – met een overeenkomstige sfeer – wel op een erg gunstig moment. Het is een spel waarin je als een strijder, magiër of boogschutter een koninkrijk poogt op te zetten en de eerste stap die je daarin doet, is je uitdossing kiezen. Lannister-rood? Winterfell-donkergrijs graag! Vervolgens neemt het spel je heel even bij de hand om je daarna los te laten in een enorme, zelfs tamelijk onoverzichtelijke spelwereld, waarin je je leger verbetert, missies aanneemt en afrekent met lokale gevaren als trollen. Kingdom Age speelt het daarnaast hard: je neemt het live op tegen anderen en treedt gevechten aan met de eenheden die je hebt verzameld door je koninkrijk op te bouwen. Door ervaring op te doen, ontwikkel je je personage en vergaar je schatten en geld om je rijk verder op te bouwen. Belaagt een tegenstander je met zijn draken en sterke manschappen waar je niet tegen op bent gewassen? Dat wordt incasseren. Behalve op iOS, is Kingdom Age ook te spelen op Facebook en Google+. Het aantal kandidaat-koningen zal dus niet gering zijn.
Downloaden: Kingdom Age (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=mv_uQbbkEA8

Trailer van de Dag: Paper Monsters

GU WO Paper Monsters iPhone iPod touch screenshotVandaag is de tweede keer dat we Paper Monsters zonder pardon bombarderen tot Trailer van de Dag. De eerste keer was op donderdag 26 januari toen het platformspelletje net uitkwam op de iPhone, iPod touch en iPad. Deze tweede keer doen we het omdat de game vandaag gratis te downloaden is en wat ons betreft nog niet genoeg liefde is toegekomen. Want wat wil het geval: Paper Monsters is een fraaie aangeklede en erg goed speelbare variant op klassieke platformers zoals Super Mario. Je doorkruist als kartonnen 3D-mannetje in twee dimensies zestien levels verdeeld over vier werelden. De meeste leg je te voet af, maar sta er niet van te kijken als je ineens in een duikboot de omgeving verkent. De fanatieke spelers kunnen knoopjes sparen en daarmee het menneke aankleden, de minder fanatieke kunnen het in ieder geval alleen vandaag gratis downloaden.
Downloaden: Paper Monsters (vandaag gratis, universele app)

De koopjeshoek

Behalve de leuke aanbieding die we hierboven Trailer van de Dag noemen, zijn er natuurlijk nog meer tijdelijke afprijzingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch. Dit zijn de leukste volgens ons:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2012, 19:58
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kingdom, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.