iOS game-update: oorlogsgame Armed Conflict, Kingdoms Fall en Pivot

Het is geen Call of Duty multiplayer voor iPhone en iPad, maar lijkt er wel wat op: de 3D online-shooter Armed Conflict. Is ie goed?

GU DI Armed Conflict iPad iPhoneEen online speelbare oorlogsshooter behoeft geen goede beelden als het qua gameplay aan de eerste Call of Duty’s doet denken. Een nostalgische duik naar het Super Nintendo-verleden van bijvoorbeeld The Legend of Zelda: A Link to the Past behoeft al helemaal niet state-of-the-art beelden. En wat dacht je van een behendigheidsspel waarin je met een stokje om een lijn danst? Toch mag je de drie games in de iOS game-update vandaag geenszins afschrijven. Inhoudelijk zijn ze dik voor elkaar.

Call of Duty 0.5: Armed Conflict

GU DI Armed Conflict screenshots iPad iPhoneEen game hoeft niet persé fraai beeld te hebben om leuk te zijn. Dat geldt voor highscore-spelletjes in 2D, maar ook voor een Tweede Wereldoorlog-game in drie dimensies hoor. Dat onderstreept Armed Conflict wel. Het 3D van dit spel gaat niet verder dan hoekige heuvels met donkerbruine blokken erop, maar ze visualiseren Franse boerendorpjes met boerderijen hier en daar, of anders misschien een zandbak in de woestijn met een uitkijktorentje centraal. En dan de soldaten die erop banjeren, met hun Duitse of Amerikaanse geweren ter handen! Armed Conflict moet het niet van haar beelden hebben en tegelijkertijd weer wel: het oorlogsschietspel doet qua vorm, kleuren en algehele sfeer namelijk meteen denken aan de multipayerstanden van de eerste twee Call of Duty’s. Het spel heeft alleen een online multiplayer en die pakt ie uitgebreid aan: net als in COD is er een rankingssysteem waarin je ervaringspunten krijgt voor moorden, er zijn 15 authentieke wapens om uit te kiezen, 9 verschillende speelvelden en maar liefst 6 verschillende speltypes. Iedereen strijd voor zich, er wordt gemoord in teamverband. je verovert territorium, jaagt op elkaar, verovert territorium in teamverband en er is een speltype dat Mystic Ball heet: overleef zolang mogelijk in bezig ervan. Een uitgebreid pakket waarvan we hopen dat de aankoopdrempel van 1,79 euro niet teveel spelers van de online servers zal weren: er passen acht spelers op een veld en het zou zonde zijn als de redelijk kale vlakten dadelijk echt uitgestorven waren.
Downloaden: Armed Conflict (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Pivvot: razendsnel vingerwerk

GU DI Pivvot iPad iPhoneEen lijntje met allerlei kronkels en obstakels raast door het beeld. Jij bestuurt een staafje dat op de lijn danst, dat je als het ware vasthoudt aan het bolletje aan het eind van het staafje. Zo kronkel je lekker mee met het lijnenspel van de app. Dat is althans precies de bedoeling van de applicatie als je highscores wilt zetten, maar dat valt nog niet mee. Er zijn vijf verschillende speltypes waarin je reagerende vingervermogen op proef wordt gesteld, waarvan de modus Voyage de meest opbouwende is en dé aangewezen keuze is voor de beginnende speler. Ongeoefend beginnen aan Expert Voyage, Endless, Expert Endless en het ultieme niveau Berserk lijkt dan nog niet zo’n goed idee. Heb je iets om je naartoe te werken, zeg maar. Ondertussen word je als het goed is meegenomen door de pompende ritmes, de minimalistische visuele stijl die gewoon goed werkt en de maar liefst 30 verschillende objecttypen die je op je pad tegenkomt. Met vier liedjes in totaal kon het muzikale arsenaal van het spel was groter, maar evenwel is Pivvot vingervlug verslavend.
Downloaden: Pivvot (€2,69 universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Kingdoms Fall

GU DI Kingdoms Fall iPhone iPadThe Legend of Zelda: A Link To The Past en Secret of Mana. Het zijn twee van de legendarische namen van rollenspellen uit de tijd van de Super Nintendo. Rollenspellen die je ook gewoon avonturenspellen kon noemen: je verkende, doorliep allerlei bossen en kerkers en kreeg het ‘realtime’ aan de stok met vijanden die op je afkwamen en wel een potje tegen je zwaard wilde aanlopen. Daarmee onderscheidden de games zich de grote portie concurrenten die je steeds in een beurtelings gevecht wilde slingeren als je in de buurt kwam van een vijand. Het lijkt wel alsof Kingdoms Fall een van de games uit die tijd was, ook in het rijtje van de realtime avonturenspellen. Je kijkt van bovenaf schuin neer op de spelwereld waarin je praat met dorpsbewoners, door allerlei bossen, grotten en gebergtes slentert en vooral veel knokt. Bewapend met zwaard en verschillende power-ups zoals bommetjes, kan je tegenstanders in het heetst van de strijd omleggen – en we raden je aan dat ook te doen als er een reusachtige boomstam op je af komt waggelen. Kindoms Fall heeft een directe besturing en zo is het zelfs mogelijk om nauw luisterende timing- en platformstukken te voltooien. Waarbij de stekels uit de grond komen zetten en je onder het rennen door ook nog even een schakelaar moet omzetten bijvoorbeeld, dat werk. Alles bij elkaar is het voor de fan van de genoemde titels en het genre maar een prikkie om neer te leggen om weer een rollenspel/ avontuur van dit kaliber te spelen. Maarreuh… moeten die witte tekstvakken met Arial-letters nou echt?
Downloaden: Kingdoms Fall (€0,89 ter introductie, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 21:15
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, iculture speelt, The Legend of Zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.