WhatsApp activeert walkie talkie spraakfunctie in iPhone-app

WhatsApp heeft de walkie talkie-functie voor iPhone uitgerold. De functie wordt gaandeweg uitgerold. Je kunt een gesproken bericht inspreken en meteen versturen naar een vriend.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

walkie-talkie-whatsappWhatsApp Messenger lijkt vanavond de walkie talkie-functie te hebben geactiveerd. Meerdere lezers melden ons via Twitter, dat de functie sinds vanavond werkt, zonder dat je een app-update hoeft uit te voeren. De nieuwe functie lijkt gefaseerd te worden uitgerold op meerdere versies van iOS: we kregen meldingen van gebruikers met iOS 6 en iOS 7, zowel op iPhone 4, 4S en 5.

whatsapp iphone walkie talkieBegin mei circuleerden al de eerste geluiden dat WhatsApp de walkie-talkiefunctie (push-to-talk) zou toevoegen, dankzij gelekte screenshots van een betaversie. Daarna volgden meer screenshots waaruit de walkie-talkiefunctie bleek. Mocht je de nieuwe functie nog niet zien: dat kan kloppen. Het wordt gaandeweg uitgerold; tipgevers van iPhoneclub melden dat ze op het ene toestel wel de nieuwe functie zien en op de andere nog niet.

De functie houdt in dat je de knop naast het berichtenvak ingedrukt houdt, waarna je je bericht inspreekt. Zodra je de knop loslaat wordt het bericht verstuurd. Op het eerste gezicht verschilt dit dus niet zoveel van de audioberichtenfunctie, die al in de app aanwezig was, maar wat meer verstopt zat (via pijltje omhoog > Meer opties > Gesproken bericht). De dicteerfunctie levert echter een heel ander item in je berichtenstroom op: een rood microfoontje met de knoppen ‘Speel af’ en ‘Stuur door’ (zie hieronder). Dit is anders dan de nieuw toegevoegde functie, waarbij je een duidelijke Play-knop met voortgangsbalk ziet, waar je ook doorheen kunt scrubben (springen).

audioberichten

Ter vergelijking: de al langer bestaande functie met audioberichten
levert andere items in de tijdlijn op.

Bij de nieuwe spraakfunctie zit er geen maximum op de lengte van de opname. In WhatsApp krijg je een blauw microfoon-icoontje te zien wanneer de andere persoon het bericht heeft afgespeeld. Ook handig is dat het geluidsvolume van de opname automatisch toeneemt als je de speaker eerst bij je oor houdt en daarna iets verder van je oor weg houdt. WhatsApp verwerkt nu 31 miljard berichten per dag, waarvan 11 miljard verzonden en 20 miljard verstuurde berichten. De dienst heeft momenteel 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Voor de toekomst belooft WhatsApp nog meer interessante functies toe te voegen, waardoor vrienden en familie beter met elkaar kunnen communiceren. Meer details gaf CEO Jan Koum niet weg.

audio-opnemen-whatsapp

Je kunt zien wanneer de andere partij audio aan het opnemen is.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Dank aan diverse tipgevers, waaronder @georgeboot. Screenshots via @dviate en @daankempeneers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 16:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.