iOS game-update: ontdekkingsspel Kairo, Team Fortress 2 van Gameloft en Banana Kong

Blitz Brigade is Gamelofts variant op Team Fortress 2 voor iPhone en iPad en Banana Kong is Donkey Kong als populair renspelletje.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Banana Kong header iPad iPhoneEigenlijk vinden we Banana Kong als het zoveelste renspel in een overbevolkt genre een beetje sloom en uitdagingsloos. Maar het thema doet wonderen: het Donkey Kong-achtige highscorespel is in een weekeinde tijd aardig populair geworden en dus buigen we. Verder: Team Fortress 2 met voertuigen komt naar de iPhone en iPad, maar dan van Gameloft en onder de naam Blitz Brigade. En Kairo is een bijzonder ontdekkingsspel, uitermate geschikt voor fans van The Room.

Kairo: verder dan The Room

GU MA Kairo ontdekkingsspel iPad iPhoneKlaar met ontsnappingsspellen als het mateloos populaire The Room? Of snak je juist naar veel meer mysterieuze spellen op de iPhone en iPad? In beide gevallen is Kairo misschien wel de volgende stap. Kairo is een ontdekkingsspel. Een tochtje door een onbewaakt niemandsland waarin je de regels en de principes nog moet ontdekken. Al in de eerste ruimte lijkt het spel op niks: je loopt over niks anders dan een grote witte leegte om naar de overkant te komen. Waar je een interieur treft waarin je bijna niks ziet door al het zwart, maar toch al de eerste puzzels moet oplossen. Hadden we al gezegd dat Kairo een ontdekkingsspel is? Hier kijk je niet achter een plant op zoek naar een bankschroef waarmee je een sleutel recht kan drukken. Nee, hier loop je eigenlijk vanzelf tegen dingen aan – maar je moet het wel even doen. Door veel zoeken en veel experimenteren. Kairo kwam eerder uit voor de pc en Mac en ook op de iPhone en iPad is er maar één beschrijvend woord voor: verrassing.
Downloaden: Kairo (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Banana Kong: slome Donkey Kong

GU MA Banana Kong screenshotNiet alleen Super Mario vindt zo nu en dan gretig aftrek voor een nieuw platformspel op de iPhone en iPad. Nu moet ook Donkey Kong eraan geloven. Banana Kong is een nieuw highscorespel op iOS waarin je – weer eens – zover als je kunt moet lopen en springen. Ben je af, dan word je score opgetekend. Hoe ga je af? Door tegen stenen te botsen of vijanden te toucheren. Je kent het concept wel. En Banana Kong voert hem ook nog eens behoorlijk sloom uit. Het spel komt wat langzaam op gang en in vlagen ben je meer bezig met bananen sparen dan je leven redden, terwijl juist die zenuwachtige levensreddende manoeuvres springspellen als dit opleuken. We hebben het allemaal al eens eerder gezien en hadden Banana Kong, dat vorige week uitkwam, daarom nog even bewaard voor de iOS game-update. Dat bleek een misvatting, want het Donkey Kong-thema slaat aan als een malle. Banana Kong heeft gewoon een whopping 139 recensies in de Nederlandse App Store met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. We zullen voortaan wat beter op het thema letten, oké?
Downloaden: Banana Kong (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Blitz Brigade

GU MA Blitz Brigade iPadWe hebben al een betrekkelijk lange tijd niets nieuws meer vernomen van Gameloft. Na Modern Combat 4: Zero Hour waren de ondernemingen bij de uitgever even in nevelen gehuld. Maar nu is het doek van het volgende ambitieuze project getrokken. Blitz Brigade wordt een online multiplayer shooter die je ‘binnenkort’ gratis moet kunnen downloaden. Het spel zal gratis worden aangeboden voor iPhone, iPad en Android en dat betekent dat je al snel te maken zal hebben met een groot spelersbestand… en talloze in-app aankomen. We vermoeden wapens, upgrades en misschien zelfs voertuigen die je alleen kan inzetten als je er geld voor wil neerleggen. Hoe dan ook ziet de trailer er leuk uit. De cartooneske actie en de vrolijke muziek doen direct denken aan Team Fortress 2, een al veel langer bestaande online shooter voor de grote platformen waarin je elkaar helpt met overleven, schieten en de doelen behalen. Het is nog niet bekend wanneer Blitz Brigade precies uitkomt. Maar als we een gok mogen doen: deze donderdag. Dat betekende ‘soon’ wel vaker bij Gameloft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2013, 10:13
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, the room

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.