iOS game-update: online racen in Racing Rivals, Yu-Gi-Oh Bam Pocket en Junk Jack X

Junk Jack X is een nieuwe platte Minecraft voor de iPhone en iPad en fans van CSR Racing kunnen gassen met het online spel Racing Rivals.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Racing Rivals iPad iPhoneVanochtend hadden we al een wat uitgebreider artikel over het nieuwe iPhone– en iPad-spel Terraria, maar denk niet dat we daarmee meteen zijn uitgebouwd. Welnee: er is nóg een ‘platte Minecraft’ verschenen in de App Store. Junk Jack X is een flink opgepoetste versie van het eerder uitgekomen zonder de X en is misschien wel net zo goed een gezellige online babbelbox als een online bouwspel. Over online gesproken. Uit het niets is hier ook Racing Rivals, een nieuwe variant op CSR Racing die online pas echt tot zijn recht komt.

Junk Jack X: zwaaien naar Terraria

Junk Jack XWat een geweldige dag is het voor fans van bouwen, creëren en avonturieren à la Minecraft. Niet alleen zagen we de release van het langverwachte Terraria, ook Junk Jack X is vandaag in de App Store verschenen. Ontwikkelaar PixBits had zo veel updates voor het origineel Junk Jack in petto, dat het is uitgegroeid tot een volledig nieuw deel. De spelserie heeft een flinke groep zeer enthousiaste spelers. De vergelijking met Mincecraft is snel gemaakt, maar door het zij-aanzicht, de karakteristieke look en de vele items weten de spelers dat het een geheel eigen avontuur biedt.

Er zijn meer dan 750 voorwerpen en stoffen te creëren, er liggen meer dan 1600 schatten verstopt en er zijn meer dan 150 verschillende monsters. De grotten, kamers, torens en andere bouwwerken vormen een steeds grotere thuisbasis waarin je langzaam alle hoeken en gaten leert kennen. Nieuw zijn de vloeistoffen, zoals gevaarlijk lava en een koel meer om in te zwemmen. Door het camerastandpunt hou je veel beter het overzicht dan in Minecraft. Ook de uitleg is veel beter en maakt het spel toegankelijker. In de spelwereld kun je zelfs met iemand anders ronddwalen, lokaal met z’n vieren, online met één andere speler. Wil je het avontuurlijke onderdeel achter je laten, dan ga je eindeloos bouwen in de simpelste spelstand. De aanschafprijs van €4,49 is niet mals. Toch ben je daarmee helemaal klaar en kun je net als bij het vorige deel op veel updates rekenen.
Downloaden: Junk Jack X (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

GU DO Junk Jack X iPhone iPad

Kaarten met Yu-Gi-Oh! BAM Pocket

GU DO Yu-Gi-Oh BAM Pocket iPad iPhoneIn Yu-Gi-Oh! BAM Pocket speel je het ruilkaartspel van de serie die uit 1996 stamt en sindsdien al talloze vormen van franchise voorbij zag komen. Het is vergelijkbaar met Magic: The Gathering en het kaartspel van Pokémon. De speler begint een wedstrijd met een deck: een verzameling kaarten die hij zelf heeft samengesteld. Door kaarten neer te leggen, de speciale mogelijkheden van de kaarten te gebruiken en tactische overwegingen te maken valt hij de tegenstander aan met monsters en magische aanvallen. Het leuke van Yu-Gi-Oh! is dat je eigenlijk het kaartspel naspeelt dat je in de serie gespeeld ziet worden, met de naam Duel Monsters. Yu-Gi-Oh! BAM Pocket kun je zowel offline als online via een Facebook-login spelen. In de verhaalstand kom je allerlei tegenstanders tegen en kun je aan de slag gaan met verzamelen. Er zijn zo’n 500 kaarten te bemachtigen waarmee je zelf weer een deck kunt maken. Er is ook een craftsysteem om kaarten beter te maken. De spelregels van de BAM-variant in deze app zijn simpeler dan het uitgebreide papieren kaartspel.

Er is ook een PRO-onderdeel in het spel, dat je kunt bereiken als je een in-app aankoop doet van €4,49. Je krijgt dan toegang tot de arena, waarin je buiten het verhaal kunt strijden. Ook kun je de volledige verhaallijn spelen en krijg je toegang tot legendarische kaarten in de kaartwinkel. Voor echte Yu-Gi-Oh!-fans zal dit geen lastige keuze zijn, maar beginners kunnen we aanraden eerst maar eens wat potjes te winnen in de gratis versie. Dat is al moeilijk genoeg.
Let op: de video hieronder van TouchArcade is behoorlijk uitgebreid en duurt ruim 20 minuten.
Downloaden: Yu-Gi-Oh! BAM Pocket (gratis, iPhone 4+, iPad 3+, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Racing Rivals

GU DO Racing Rivals inzettenHebben we na CSR Racing en The Fast & The Furious een gaatje voor nog een dragrace-game op de iPhone en iPad? Racing Rivals betreedt een gevaarlijk gebied. Het spel voelt wel héél erg aan als de eerstgenoemde racegame. De menu’s zijn wat drukker, maar qua sfeer tijdens het racen voelen de games praktisch hetzelfde. Maar: beide genoemde games zijn razend populair en het racen en tunen van auto’s bleek een grondlegger voor ongekend succes. Daarom hebben we alle reden serieus te kijken naar Racing Rivals. Wat opvalt is dat de automodellen misschien niet zo scherp getekend zijn als bij de concurrentie, maar er alsnog goed uitzien. Je kiest uit een Scion, Dodge of Honda bij aanvang van de game en je kan maar beter de juiste keuze maken: je zal er nog lang in doorbrengen. Andere auto’s in het spel vergen letterlijk stapels diamanten. Daarvan krijg je er best wat als je een uitdaging wint of missies haalt, maar voor de mooie bolides moet je echt wel in de buidel tasten hoor. Gelukkig kan je upgrades wel kopen met het ‘normale’ geld dat je in het spel bij elkaar racet, en zo blijf je verbeteren en racen, verbeteren en racen.

De grootste troef van Racing Rivals is dat de verhaallijn bijzaak is. De hoofdzaak van het spel is online tegenstanders van je eigen niveau uitdagen. Vrienden en onbekenden laten tegen zich racen in games waar je virtueel geld op kan inzetten, om het echt leuk en spannend te maken. Aan de gameplaykant is de stipjesindicatie die de schakelmomenten verduidelijkt de grootste toevoeging. Het is marginaal, maar misschien wel net genoeg om je alwéér verslingerd te krijgen aan een iOS-dragracer.
Downloaden: Racing Rivals (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 22:57
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, minecraft, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.