iOS game-update: Nederlandse Vlegels HD, Fairway Solitaire, Pizza vs Skeletons en koopjes

Pizza vs Skeletons en Fairway Solitaire zijn rare samenraapsels van iPhone-games die beiden vele handen op elkaar krijgen. Fairway Solitaire met name, combineert golfen en marmotten met een verslavend potje patience.

GU MA Fairway Solitaire headerBedenk de raarste objecten en ideeën bij elkaar en verwerk het tot een spel. Het wordt geheid een dikke hit. In deze iOS game-update bespreken we twee samenraapsels die in een weekend tijd al behoorlijk populair zijn geworden. In Pizza vs. Skeletons vindt een gigantische reuzenpizza 100 manieren om skeletten te pletten en het enorm verslavende Fairway Solitaire combineert patience met golfen en… marmotten.

Fruitsoorten schieten: Vlegels HD

GU MA Vlegels HD iPhone iPod touchVlegels, het spelletje van de Nederlandse studio Millionviews, is al een tijd uit maar nog altijd een onbeschreven blad in de iOS game-update. Daar moeten we maar eens even verandering in brengen. Immers: Hyves heeft allang bewezen dat bubbels schieten een tergend verslavende bezigheid is voor de doorsnee Nederlander en dus kan Vlegels HD niet uit de spotlight blijven. In dit spel schiet je vruchten op fruitvliegen, die naar beneden storten als ze minstens met z’n drieën zijn. Dat is precies de bedoeling: de langzaam zakkende menigte vruchten uit elkaar schieten voordat hij aan de onderkant van het scherm is. De twist is hier dat als je bepaalde fruitsoorten op bepaalde vliegen schiet, ze dan een nieuw monsterfruitding in een andere kleur uitspugen en in het zakkende veld achterlaten. Vlegels (The Rascals HD in de Engelstalige App Stores) heeft 12 levels in elk van zijn 4 thema’s, zoals ‘Het is een nacht’. Meer levels worden verwacht in volgende updates, maar tot die tijd kun je ook aan de slag met het halen van de drie sterren-score op elk level. De voorwaarden daarvoor zijn helaas wel een beetje vaag, waardoor die uitdaging in praktijk achterwege blijft. De afwisseling door de eindbazen na elk thema, is een licht compenserende opsteker.
Vlegels HD (€1,59, universele app)

Pizza vs. Skeletons

GU MA Pizza vs Skeletons iPhone iPod touchNinja’s versus piraten? Check. Planten versus zombies? Afgehandeld. Pizza versus Skeletons? Got the t-shirt. Ontwikkelaars bedenken het zo gek niet of er komt wel een game omheen. Zo spelen we nu een game waarin je het beeld kantelt om een leger aan skeletten te vermorzelen als… een boos kijkende pizza. Echt waar. En als je denkt dat dat niet scoort, denk dan opnieuw. Het spel behaalde het afgelopen weekend 7 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 5 sterren in de App Store. Pizza vs. Sketelons combineert kietelende deuntjes met gameplay-uitdagingen zoals ‘vermorzel alle vijanden’, ‘plet de tegenstander in x aantal seconden’ of ‘glij van een heuvel en dood iedereen’. Het spel telt maar liefst 100 levels en afhankelijk van de uitdaging, komen daar verschillende moeilijkheden bij. Zo moet je bij sommige tegenstanders eerst op de grond stompen om ze wél te kunnen raken, zo houd je een wedstrijdje koppen tegen een gigantische American Football-helm en zo speel je daarna een miezerig klein pizzapuntje onderwater. Ja, werkelijk. Pizza vs. Skeletons gaat helemáál nergens over. En dat scoort.
Downloaden: Pizza vs. Skeletons (€2,39, universele app)

Trailer van de Dag: Fairway Solitaire

GU MA Fairway Solitaire iPhone iPod touchWat, huh, is het al zo laat? Het is een klein wonder dat de iOS game-update vandaag nog op tijd af is. Nee echt, we zwengelden Fairway Solitaire even aan om te testen en waren zo een half uur verder zonder dat we het in de gaten hadden. Eerst om de rare combinatie van golfen, kaarten en bevers uit te puzzelen, daarna domweg verslingerd aan het spelletje. Fairway Solitaire draait in de basis om het bekende kaartspelletje dat je in je eentje kan spelen. Op tafel liggen allerlei stapels met kaarten waarvan de bovenste zijn opengedraaid. Als jij een 6 hebt, mag je een 7 of een 5 wegspelen en de kaart eronder opendraaien. De 7 of de 5 wordt dan je nieuwe uitgangspunt en zo speel je verder totdat je kaarten op zijn. Er zijn zat spellen op de iPhone met dit principe, maar Fairway pakt het wel héél leuk aan. Ze namen het begrip ‘slagen’ letterlijk en hebben het vertaald naar een golfbaan, waar je par of onder par kan scoren op golfbanen. Lees: levels. Zo maakt het niet zoveel uit als je de laatste kaart niet wegspeelt, maar wordt het aantal resterende kaarten je (negatieve) score. Door veel kaarten in een reeks weg te spelen, maak je grotere slagen en daarmee kan je clubs (hulpkaarten) kopen om verdere grote slagen te maken. Ook zijn er verschillende obstakels. Zo zijn er kaarten half verborgen in ‘ruw gras’: daar moet je de vorige kaart voor opofferen om ze weg te spelen. Ondertussen wordt elk hoofdstuk afgesloten met een melig filmpje over marmotten, die – het verhaal gaat – al decennia lang last hebben van de golfsport en op wraak zinnen. Wat denk je… komt dat terug in het spel? Fairway Solitaire is prachtig aangekleed, uitgevoerd in het Nederlands, heeft een uit te schakelen commentator en is een geweldig aanstekelijke mix van genres. De eerste zes banen krijg je bovendien cadeau. Hole in one.
Downloaden: Fairway Solitaire (gratis)

De koopjeshoek

Als je liever een betrekkelijk normaal spelconcept wil spelen, kun je rekenen op de koopjeshoek vandaag. Dit zijn de leukste tijdelijke aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 18:51
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, patience, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.