iOS game-update: Modern Combat 4, Kings Can Fly en Sleepwalker’s Journey

Er zijn heftige gameplaybeelden van Modern Combat 4 Zero Hour voor de iPhone en iPad vrijgekomen door previews van gamessites. Wauw!

GU WO Sleepwalker's Journey iPhone headerEr zijn nieuwe bewegende beelden van de veelbelovende iPhone-shooter Modern Combat 4 Zero Hour vrijgekomen door twee gamessites die previews kregen van Gamelofts spel – en die mag je echt niet missen. Verder blikken we in deze iOS game-update vooruit op het Nederlandse Kings Can Fly dat later deze maand uitkomt en is er een typische Nintendo DS- en Nintendo Wii-platformer uitgekomen in de vorm van Sleepwalker’s Journey, met een droomachtige afwerking.

Kings Can Fly: aankomende Nederlandse puzzelaar

GU WO Kings Can Fly iPhoneWe houden het vaandel van de Nederlandse games hoog deze week. Maandag namen we drie Nedergames onder handen, gisteren opperden we wat verbeterpunten voor BattleBand van Kuuluu Interactive en vandaag blikken we vooruit op Kings Can Fly van het Nederlandse Firedroid. In het spel navigeer je de luchtschepen van een koning die daarin helemaal zijn nieuwe hobby heeft gevonden. Dat doe je niet in een onbekend spelprincipe: de luchtschepen ontsnappen uit een schuur en moeten gedirigeerd worden naar een andere schuur. Dat doe je door blazende molens neer te zetten op heuvels die de schepen de goede kant op sturen. Reken maar dat er in de loop van de 60 levels obstakels op je pad komen. Firedroid belooft wervelwinden en lastige in de weg staande poorten waarop je moet anticiperen om de hele colonne veilig over te brengen. Breinbrekers, zo durft de ontwikkelaar de latere levels in het spel te noemen. In een korte speelsessie die wij al achter de rug hebben, kunnen we je geruststellen dat de cameravoering ondanks de 3D-beelden niet in de weg staat, hoewel 2D nog altijd overzichtelijker is. Ook gaat het plaatsen van molens eenvoudig en speelt het spel lekker soepel op de iPhone 5. Kings Can Fly komt op 22 november uit als universele app voor 2,69 euro.

Sleepwalker’s Journey: laten dromen

GU WO Sleepwalker's Journey iPhoneBekend met de gedachte dat je geen slapende honden wakker moet waken? Het is de vraag of het laten slapen van slaapwandelaars net zo’n verstandige keuze is, maar in het nieuwe iPhone-spel Sleepwalker’s Journey is het je levensdoel. Het jongetje dat de hoofdrol vervult in dit spel, begeeft zich elke nacht gevaarlijk in dromenland en moet vooral veilig naar zijn bed worden teruggestuurd. Dat doe je in de game door obstakels te manipuleren en de weg voor hem vrij te maken. Staat er een ventilator? Tik hem aan om hem te activeren als de jongen erop loopt. Is de vloer plaatselijk te laag? Hoog hem op! Sleepwalkers’ Journey doet denken aan Nintendo DS en Wii-spellen waarin je ook gedeelten van levels moest aanwijzen om er getimed wat mee te doen, en deze nieuweling combineert feilloos de meeste spelelementen daarvan. Zo zet je ook deuren open, stuur je de jongen bijtijds naar de juiste richting en pak je als het even kan ook alle sterren onderweg. Ontwikkelaar 11-bit Studios maakte eerder al het ludieke Funky Smugglers voor de iPhone en de nieuweling is net zo verzorgd en fraai afgewerkt. Er zijn 45 dromen om te overleven in de volledige versie, maar er is ook meteen een gratis probeervariant.
Downloaden: Sleepwalker’s Journey (€0,89, universele app, iOS 4.3+)
Downloaden: Sleepwalker’s Journey Free (gratis, universele app, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Modern Combat 4

GU WO Modern Combat 4 Zero Hour screenshotDe Amerikaanse gamessite TouchArcade heeft het voor elkaar: een hands-on impressie van Modern Combat 4 Zero Hour, de Call of Duty-tegenhanger van de grote mobiele uitgever Gameloft. De impressies die ze hebben, zijn echter gebaseerd op een oudere versie dan de gameplayvideo die erbij staat – en die video is de reden dat het spel trailer van de dag is geworden. Ongelooflijk. Zo niet: adembenemend. Er is echt verschrikkelijk veel aan de hand als je als elitesoldaat voet zet op een soort mini-Normandië waarbij je een kast van een huis vanuit de strandkant bestormt. Daarbij wordt je bijvoorbeeld zelfs geflankeerd door een tank. Het richten gaat de speler die de video demonstreert zo goed af, dat we ons wel afvragen of het wel echt met een iOS-touchscreen is gespeeld – mede ook omdat de videokwaliteit 1080p bedraagt. Hoe dan ook: kijk dit speltakelstukje, want dit spel lijkt visueel grenzen te gaan verleggen voor actiegames op de iPhone en iPad. Dat TouchArcade in haar preview stelt dat ook de besturing en het schietgevoel dik in orde zijn, stemt hoopvol voor het einde van het jaar, wanneer Modern Combat 4 moet uitkomen als universele app.
Toevoeging: SlidetoPlay.com heeft ook een preview met gameplaybeelden: zie tweede video. Daarin is wel duidelijk sprake van touchscreen-besturing in beeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 19:02
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen iculture speelt, modern combat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.