Magical Weather: fraaie nieuwe weer-app voor de iPad

Magical Weather is een weer-applicatie op de iPad die het weer presenteert met strakke animaties in fullscreen. Daarbij staat het weer op eigen locatie per uur en per dag uitgelicht.

Magical Weather iPad headerWeer is niet alleen van de meest besproken onderwerpen, het is ook een populaire categorie apps voor de iPad. Met Magical Weather is er voor de introductieprijs van 79 eurocent een nieuwe weerapplicatie voor de tablet van Apple uitgekomen, die de weersvoorspelling strak presenteert op een grote, geanimeerde achtergrond. De app biedt de vooruitzichtigen per uur en per dag op je huidige locatie.

Magical Weather biedt de weersvoorspelling van meer dan 2 miljoen plaatsen over de gehele wereld en ook Nederland is daarin goed vertegenwoordigd. De temperatuur staat standaard in Fahrenheit, maar is in Celsius in te stellen en dus is de app ook geschikt voor ons.

De geanimeerde achtergronden in Magical Weather zijn simpel, bijna strak. Hier geen groene grasvelden (zoals in Weather Motion HD) of cartooneske tekeningen (zoals in Weatherwise), maar geanimeerde luchten en weerseffecten als regendruppels op het scherm. Daarboven staat een transparant vak met daarin de gegevens over het weer. Centraal daarin staat de voorspelling voor de komende dagen met de huidige dag bovenaan, maar je kan het menu ook naar je toe trekken om uurgegevens van vandaag erbij te halen. Gegevens die altijd onder de huidige temperatuur staan, zijn de hoogste en laagste temperatuur van de dag, de luchtdruk, windrichting en -snelheid, de kans op regen en de UV-Index.

Een bijzonderheidje die je niet vaak tegenkomt in weer-apps op de iPad, is dat ook het verschil in temperatuur met gisteren wordt gemeld. Dat is eigenlijk best een goede methode om te bekijken hoe je jezelf moet kleden ten opzichte van de dag ervoor; al kun je Magical Weather natuurlijk ook downloaden om fraaie weeranimaties te bekijken.

Downloaden: Magical Weather (€0,79, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 20:28
Categorie Het weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.