iOS game-update: Mech Plot, Jumpster, Prince Penny heruitgebracht en koopjes

We hebben de vraag wel eens eerder gesteld, maar kunnen hem blijven stellen omdat het een actueel thema blijft: tot hoe ver mag een ontwikkelaar gaan om een gratis game uit te brengen die je vervolgens toch een poot wil uitdraaien? Jumpster verlegt op dit punt de grenzen. Totaal gratis om te spelen, maar probeer […]

GU WO Header Prince Penny Gold Rush iPhoneWe hebben de vraag wel eens eerder gesteld, maar kunnen hem blijven stellen omdat het een actueel thema blijft: tot hoe ver mag een ontwikkelaar gaan om een gratis game uit te brengen die je vervolgens toch een poot wil uitdraaien? Jumpster verlegt op dit punt de grenzen. Totaal gratis om te spelen, maar probeer maar eens niet in verleiding te komen een middeltje te kopen waardoor je de grootste uitdagingen wat draaglijker maakt. Verder: robotgeweld met Mech Pilot en de terugkeer van ‘de Temple Run voor Temple Run’.

Prince Penny probeert het weer

GU WO Prince Penny Gold Rush screenshotWe kunnen een genoegzame grijns niet onderdrukken. Drie maanden voordat Temple Run vorig jaar de App Store binnenrende en een enorm succes werd, was er al eens een spelletje waarin je in een smalle 3D-omgeving zo ver mogelijk moest komen om alleen maar je eigen highscore te verbeteren. Dat spelletje was Prince Penny, en in de week dat het uitkwam riepen wij het uit tot een van de eerste Game van de Week-nominaties in deze rubriek. We vermoeden dat ontwikkelaar Lionbird met lede ogen naar het succes van Temple Run heeft gekeken, want: vandaag is Prince Penny zomaar opnieuw uitgekomen voor de iPhone! Onder de noemer Prince Penny: Gold Rush is het spel gratis in de App Store gelanceerd met een in-app store waarin je kan investeren in allerlei power-ups waardoor de rit naar je highscore iets eenvoudiger wordt gemaakt. Ondertussen is het spel niks van zijn charme verloren. Je hobbelt nog steeds met een paard en wagen over supersmalle eilandweggetjes met stenen, stuiterende paddenstoelen en bergpaadjes die je kan nemen. Ondertussen krijg je extra punten als je hele rijen aan muntjes oppakt en wordt het werkelijk dag- en nacht terwijl je verder hobbelt en stuitert. Prince Penny is qua beelden chaotischer dan je gewend bent van het genre en de camera zal je zo nu en dan recht op een object laten knallen, maar de melige paardengeluiden, het lachebekje van de prins en de uitstraling van het spel maken veel goed.
Downloaden: Prince Penny: Gold Rush (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=pCG4-FBNlxU

Jumpster: gewaagde sprong

GU WO Jumpster iPhone iPod touch iPadJumpster gaat over een blob met oogjes die zwarte olievlekjes moet verzamelen in levels en kan overspringen van waterbubbel naar waterbubbel door hem naar achteren te trekken en hem daarmee te richten. MAAR DENK JE SOMS DAT DAT MAKKELIJK IS? Nou, vergeet het maar! Jumpster is gratis te downloaden en je kan zonder bijbetaling alle levels in het spel spelen. Maar… het spel wil toch graag geld verdienen. Dus waar doet het spelletje dat mee? Met het je extreem moeilijk maken en je na elke keer doodgaan vragen of je niet liever het level overslaat. Of wil afrekenen met die stekelige bal die je de hele tijd lek prikt. Of even een ander kostuumpje voor de blob wil kopen zodat ie een speciale kracht bezit. Je wordt ermee doodgegooid in Jumpster en de vraag is of je die meldingen naast het al zo pittige spel zelf kan hebben, of dat je de game meteen gefrustreerd afsluit. Wij zeggen: probeer Jumpster wel even, want het spel an sich is erg leuk en uitdagend gedaan. Level zes al: daarin spring je van water naar water en moet je dat getimed doen om niet geprikt te worden door een zwierende stekelbal in het midden. En dan ook nog even de olievlekken meepakken. Nou, we hebben het wel eens minder uitdagend meegemaakt. Jumpster? Spring niet uit je vel.
Downloaden: Jumpster (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=dP3VKX1osuw

Trailer van de Dag: Mech Pilot

GU WO Mech Pilot iPhone iPod touchIets zwaarder van thema dan de vorige twee games in deze iOS game-update, deze Trailer van de Dag-game. Mech Pilot gaat over mechs, tanks, helikopters, militaire inzet en huizenblokken die onder het geschiet tussen al die gevaartes bezwijken. Mech Pilot is een echte mech-game zoals je ze in de jaren negentig nog aardig vaak tegenkwam op de pc. Je neemt de controle over een gevechtsrobot met een groot arsenaal aan wapens en veegt daar de straten en steden mee leeg van vijandig geschut. En dat doe je niet in kleine omgevingen hoor. Het gevoel van schaal is erg netjes gedaan in het spel. Je gevechtstuig is ongeveer zo groot als een huis van drie hoog en daarmee verover je straat na straat, bewapend met de mogelijkheid om in te zoomen en verschillende type wapens die allemaal in de rechterhoek zijn gepropt. Een raketwerper behoort natuurlijk tot je uitrusting, maar ook een nauwkeurige laser en een mitrailleur staan tot je dienst. Ondanks dat er best een risico is dat je zomaar het verkeerde wapen selecteert in een verhitte strijd, speelt Mech Pilot verrassend goed op het compacte touchscreen. Liefhebbers van een portie robotgeweld kunnen op de automatische piloot naar de App Store.
Downloaden: Mech Pilot (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Als je ondanks twee gratis games nog behoefte hebt aan oudere aanbiedingen, dan zijn ze hier:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.