iOS game-update: Lili is Game van de Week, Nederlandse Catch-22 en Pilot’s Path

De innemende avonturengame Lili is de iPhone Game van de Week in de iOS game-update, ten faveure van voetbalgame FIFA 13 en Bad Piggies, de langverwachte opvolger van Angry Birds.

GU VR Lili Game van de Week headerMisschien trappen we in deze iOS game-update wel tegen net zoveel schenen als jij al een halve week doet in FIFA 13. Het voetbalspel met eindelijk een online stand, is namelijk niet de Game van de Week geworden. En dat geldt ook voor Angry Birds-opvolger Bad Piggies. De winnaar is een bloemrijke avonturengame die ons al de hele week intrigeert. En het woord bloemrijk hebben we daar niet per toeval neergezet.

Catch-22: pakkend Nederlands spelletje

GU VR Catch-22 iPhone iPod touch iPad screenshotLess is more. Stukje Apple design-taal, maar ook een vlieger die opgaat voor het nieuwe spel Catch-22 van de Nederlandse ontwikkelaar Mango Down. Het concept is even eenvoudig als gaaf: in dit spel speel je tegen jezelf. De spelomgeving bestaat uit één grote planeet waar je rondjes omheen maakt en twee balletjes die er omheen zweven in elkaars tegenovergestelde richting. Die balletjes, die wordt jij om de beurt, waarna je met een tik op het scherm springt om bijvoorbeeld muntjes om de baan van de planeet te pakken. Maar nu komt het: na een rondje om de planeet, word jij het andere balletje. Het vorige balletje herhaalt dan het rondje om de planeet dat jij daarvoor deed. Je kan het zien aan het spoor dat ie heeft achtergelaten. De bedoeling is duidelijk: niet botsen en muntjes blijven pakken. Óf je moet frontaal botsen in de lucht, dan stuiter je tegen elkaar aan, word je het andere balletje weer en begin je met een schoon spoor. Elke andere botsing tussen de balletjes eindigt in scherven en stopt je highscore-poging voor jezelf of voor de wereldwijde- of vrienden-ranking in de leaderboards. Catch-22 is een pakkend klein dingetje.
Downloaden: Catch-22 (€0,79, universele app)

Pilot’s Path: search and destroy

GU VR Pilot's Path iPhone iPod touchSearch & Rescue luidt de tekst op veel helikopters, maar in Pilot’s Path begeef je je met het propellergevaarte in drugsgebied en zijn de missies die je op je bord krijgt als piloot, net even diverser. Pilot’s Path is een bijzonder spelletje en net als de Game van de Week al helemaal geoptimaliseerd voor de iPhone 5 – de langwerpige vorm van het screenshot hiernaast ga je nog wel vaker zien! Maar het is vooral een bijzonder spelletje, waarin je van bovenaf bekeken met een helikopter over een groen gebied vliegt en de ruimte hebt om missies aan te nemen van verschillende kalibers. Soms pak je vrachten op, een andere keer red je mensen in penibele situaties, weer een andere keer gaat het er iets minder vredelievend aan toe. Met een stick links in beeld geef je de richting van de helikopter aan, met een hendel rechts, trek je de helikopter omhoog en omlaag. Dat doe je eigenlijk alleen om te landen, want verder is er geen hoogtefactor in het spel. Boom op je pad? Boem! Pilot’s Path is een lekker anders-dan-anders spel, een beetje priegelig in beeld gebracht soms, maar prima in zijn opbouw.
Downloaden: Pilot’s Path (€0,79, universele app)

Game van de Week: Lili

Game van de WeekLili is misschien wel het mooiste spel dat we tot nu toe op de iPhone en iPad hebben gezien. Het spel speelt zich af op een fantastisch vormgegeven eiland waarop het dag en nacht wordt en je zelf de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt. De Unreal-spelmotor schittert werkelijk in het tonen van de pittoreske, met bomen en planten bezaaide omgevingen en haar houten en rare pestkopperige inwoners. En daar, daar wringt hem nou ook een beetje de schoen. De setting van Lili is niet echt gangbaar voor een game – en dan hebben we het nog niet gehad over de gevechten die je houdt om de pestkoppen te weren. Dat doe je namelijk door ze te besluipen en op rug te springen, waarna je een gevechtsstand krijgt waarin je in steeds hoger tempo de juiste bloemen op de rug moet zien te plukken. Je wordt geteisterd door stekelplanten en bommen die je razendsnel weg moet vegen en de confrontaties zijn echt heel aardig om te doen, maar het zijn wel… bloemen. En de gamers? Die blieven dat niet. Een van de fraaiste games op de iPhone heeft nog maar een paar lovende App Store-recensies. Wij weten wel beter. Download Lili en domp je onder in een avontuur dat je, juist dankzij zijn bijzondere en prachtig uitgevoerde thema, nog lang zal bijblijven.
Downloaden: Lili (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

We gaan het weekeinde in met de volgende kloeke aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 18:20
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.