iOS game-update: Indiana Stone is Game van de Week, Chopper Mike en Order & Chaos Duels

Gameloft heeft een Magic the Gathering-achtig kaartspel in de Order & Chaos-serie gebracht, en het Temple Run-achtige Indiana Stone is GvdW.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Chopper Mike iOSWe waren gisteren aangenaam verrast door Indiana Stone, een uit het niets komend indie-spelletje waarin je Indiana Jo… Stone zo snel en vaak mogelijk moet verpletteren met een steen. Of een trommel. Of een halve meloen. Hoe dan ook is het hét spel dat we vandaag nog steeds met een grote glimlach spelen. Daar kunnen de Super Monkey Ball-achtige balansoefening Chopper Mike en het Magic the Gathering-achtige Order & Chaos Duels ook niets aan veranderen.

Order & Chaos Duels: kaartspel van Gameloft

GU VR Order and Chaos Duels iPad iPhoneOoit begon Order & Chaos als een rechtstreekse World of Warcraft-kloon van Gameloft, maar intussen is de naam van het spel wel de verzamelnaam geworden van alle fantasie-uitingen die de gamesuitgever doet. Order & Chaos Duels is de nieuwste telg in de serie en is een concept dat je ook al tientallen keren eerder hebt gezien – en dan vooral in Magic the Gathering. In het gratis te downloaden spel stel je een deck samen van eenheden met aanvalskwaliteiten en actiekaarten, die je met tactische keuzes op elkaar uit kan spelen zodat je de tegenstander en zijn eenheden kan belagen. Met meer dan 250 kaarten om te verzamelen en het prijskaartje, weet je natuurlijk al dat Gameloft geld van je verlangt als je een beetje een bijzonder deck in elkaar wilt zetten… en die verwachting wordt ook keurig ingelost. De tekeningen van het spel zijn van weinig fantasie en als in elk high-fantasy kaartspel met trollen, ogres, elven en magiërs, maar de sfeer en de animaties die het spel neerzetten zijn raak. Bovendien kan je zowel live als via een beurtensysteem met pushberichten tegen anderen spelen. Het kan wel eens een hit worden.
Downloaden: Order & Chaos Duels (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Chopper Mike: zenuwspel met helikopter

GU VR Chopper Mike screenshotsSuper Monkey Ball heeft al een reusachtig lange tijd niks van zich laten horen op de iPhone. Onbegrijpelijk van Sega eigenlijk, omdat het spelprincipe van een app balanceren op duizelingwekkende parcoursen, perfect in de wieg is gelegd voor de telefoon. Wie er rouwig om is kan voorlopig even terecht bij Chopper Mike; een ander spelletje dat je balansgevoel en vooral zenuwbeheersing op de proef stelt. Het begint nog relatief eenvoudig, als je met je helikopter over en door vlakken heen zweeft om roze kristallen te pakken. Maar als er ook blokken boven je hoofd verkeren en je getimed door bewegende blokkenconstructies moet vliegen, dan wordt het een ander verhaal. Chopper Mike heeft 48 levels in drie moeilijkheidsniveau’s en net als in Super Monkey Ball, zijn de beproevingen die je moet doorstaan echt niet misselijk. De helikopter niet te vaak en niet verkeerd te laten landen, vergt stalen zenuwen.
Downloaden: Chopper Mike (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Indiana Stone

Game van de WeekIndiana Stone pakt het blokkenuiterlijk van Minecraft maar doet er nu écht iets leuks mee en Indiana Stone pakt het spelconcept van Temple Run en doet er nu eveneens écht iets leuks mee. In Indiana Stone niet de ontdekkingsreiziger die voor zijn dood wegrent, maar juist de steen die achter hem aanrolt en hem moet verpletten. Dat doe je in uiteindelijk vier verschillende speltypes, te beginnen met het verhaal op Easy. Daarin ga je nog ouderwets van wereld naar wereld en ben je gewoon Game Over als je af gaat. Af gaan kan door verkeerd te kantelen of te springen in Indiana Stone. Als je te langzaam bent om de reiziger te achterhalen gaat het fout, maar ook ergens vol tegenop knallen maakt je levensverwachting niet hoger. Aan de besturing zal het niet liggen: die is werkelijk subliem. Kantelen, slachtoffers omver rollen voor een special POWer en door hoepels heen springen voor een versnelling gaat snaarstrak. Door de eerste verhaalprestaties, ontgrendel je andere soorten rollende voorwerpen met verschillende eigenschappen, nieuwe gebieden en drie andere speltypes. En dan is Indiana Stone ook nog eens verschrikkelijk grappig, met het ene na het andere knipoog naar de begintijden van het gamen en flauwe grappen in ‘gesprekken’. We krijgen één grote grijns als we deze hommage aan het gamen spelen.
Downloaden: Indiana Stone (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 20:23
Categorie Games
Onderwerpen chopper, gameloft, gvdw, iculture speelt, kaartspel, minecraft, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.