iOS game-update: hands-on Real Racing 3, Jool en Survivor Z

Vandaag in de iOS game-update: dubbel renspel Jool, tekstgebaseerde RPG Survivor Z en onze eerste hands-on met iOS-racegame Real Racing 3.

RR3 iconJa, we weten het. Real Racing 3 is in een aantal App Stores verschenen. We hebben zelf nog maar eventjes kunnen spelen, maar hebben de gameplaybeelden direct even opgenomen en in de game-update meegenomen. Maar focus je daar niet teveel op: er zijn vandaag nog meer toffe spelletjes. Zo prikkelt zombie-game Survivor Z onze verbeelding en geeft Jool een letterlijke draai aan alle renspelletjes in de App Store.

Survivor Z: interactief zombieboek

Survivor ZHoe gaaf de gameplaybeelden van Real Racing 3 ook moge zijn: een spelletje heeft niet per se strakke 3D-modellen nodig om je op het puntje van je stoel te krijgen. Het bewijs hiervoor vind je in Survivor Z. In deze game sta je in het midden van een zombie-apocalypse, maar veel hiervan zul je niet zien. De verhalende segmenten bestaan namelijk uit grote brokken tekst, met af en toe een plaatje ter illustratie. Je moet het daarom doen met alleen je eigen verbeeldingskracht. Kom je een dode dame tegen aan de kant van de weg? Dan kun je ervoor kiezen om haar zakken te doorzoeken in de hoop iets van waarde te vinden. Een keuze die je als in een interactief boek wordt beschreven. Het zorgt voor de nodige spannende situaties – die waarschijnlijk minder intens zouden zijn als je daadwerkelijk kon zien wat er gebeurde.
Downloaden: Survivor Z (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Jool: twee kanten op rennen

JoolAan renspelletjes is in de App Store geen gebrek, maar dat betekent niet dat nieuwe games je geen nieuwe dingen laten doen. Zo laat het onlangs verschenen Jool je naar rechts rennen om monsters te ontwijken en driehoekjes op te rapen, maar mag je weer naar links rennen als je de iPhone kantelt. Dat lijkt in eerste instantie een gekke gimmick, maar naarmate het spel vordert leer je wanneer het verstandig is om je iPhone zo snel mogelijk te kantelen. Een wissel naar de andere kant kan namelijk je leven redden. Omdat je naar een ander deel van de wereld wordt geteleporteerd bij een draai, kan het nog wel eens een verrassing zijn wat een draai precies betekent.
Downloaden: Jool (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer Hands-on van de Dag: Real Racing 3

Real Racing 3Je hebt het eerder vandaag vast al gelezen: Real Racing 3 is twee weekjes eerder in een aantal landen verkrijgbaar. Veel woorden willen we niet meer aan de game vuil maken – niet totdat we lang genoeg hebben gespeeld om een uitgebreide review met jullie te delen. We kunnen het alleen niet laten om een paar minuten aan gameplay aan je te laten zien. In onderstaande video doen we mee aan één van de eerste races in het spel. Excuseer onze rijvaardigheid even: wij hebben ook nog niet veel tijd gehad om te spelen.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, in-app aankopen, alleen in Nieuw-Zeeland, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.