iOS game-update: Football Manager 2013, opvolger Cut the Rope en Bad Piggies Free

Gaat de opvolger van Cut the Rope een grote hit worden? Ontwikkelaar Zeptolab heeft de eerste spelbeelden van het nieuwe puzzelspel vrijgegeven en het is nu al duidelijk dat Pudding Monsters overloopt van de schattigheid. Maar is dat genoeg volgende week? Football Manager 2013 is nog beter dan de al zo sterke voetbalmanagementgame van vorig […]

GU VR Pudding Monsters headerGaat de opvolger van Cut the Rope een grote hit worden? Ontwikkelaar Zeptolab heeft de eerste spelbeelden van het nieuwe puzzelspel vrijgegeven en het is nu al duidelijk dat Pudding Monsters overloopt van de schattigheid. Maar is dat genoeg volgende week? Football Manager 2013 is nog beter dan de al zo sterke voetbalmanagementgame van vorig jaar en is onze Game van de Week. Ook is er een gratis probeerversie van Bad Piggies.

De opvolger van Cut the Rope laat zich zien

GU VR Pudding Monsters iPhone screenshotOntwikkelaar Zeptolab heeft definitief het doek getrokken van het project na het megapopulaire Cut the Rope. De grote overeenkomst is dat Pudding Monsters ongeveer hetzelfde kleurenscala heeft als Om Nom’s avonturen en dat het nieuwe spel opnieuw overloopt van een schattigheid dat een groot publiek kan gaan aanspreken. De hoofdrolspeler in Pudding Monsters is pudding; glibberige semi-transparante jellypudding met grote ogen dat je met swipes aan elkaar kan vegen. Zo is in de ongetwijfeld grote hoeveelheid levels de bedoeling dat je alle pudding oplost (als in: opoffert voor andere pudding) of samenvoegt. Op aangewezen locaties. Helemaal duidelijk is het nog niet, maar we zitten er vast niet ver af. Op 20 december staat de precieze speluitleg in de App Store. Op die dag is Pudding Monsters te downloaden.

Bad Piggies krijgt een lite-versie

GU VR Bad Piggies Free iPhoneWaar elke Angry Birds vroeg of laat voorzien wordt van een gratis probeerversie (eerder deze week nog Angry Birds Star Wars), gunt ontwikkelaar Rovio Mobile de eerste echte Angry Birds spin-off die behandeling ook. Vanaf vandaag kan je een demo downloaden van Bad Piggies – en Rovio heeft zich niet ingehouden. Bad Piggies Free biedt maar liefst 25 levels waarin je constant een groter en steeds ander voertuig moet knutselen om de eindstreep te bereiken. Doe je het goed en bedien je het voertuig bekwaam tijdens het spelen, dan pak je hopelijk ook de bonussen in de levels mee. Dat spelen komt neer op pijltjes op het scherm die de richting van je voertuig en diens raket- en windaandrijving aanstuurt. Wij vonden Bad Piggies iets te eentonig en vooral te monotoon van kleur en omgevingen om hem eerder dit jaar te belonen met een Game van de Week-stempel, maar laat je nu vooral door niks tegenhouden. Ter vergelijk trouwens: de volledige versie heeft 84 levels en meer vrije sandbox-omgevingen waarin je je kan uitleven. Daarmee kan je dus ook wel even uit de wankelwieltjes voeten.
Downloaden: Bad Piggies Free (gratis, iPhone, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Bad Piggies (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Game van de Week: Football Manager Handheld 2013

Game van de WeekFootball Manager Handheld 2013 is een trouwe opvolger van het 2012-deel, dat qua presentatie en opzet eigenlijk niks anders doet. Dat is de pessimistische insteek op het voetbalmanagementspel waarin je een club bij de hand neemt als coach en lijnenuitzetter voor de indeling, opstelling en de prestaties van je team. Maar je kan het ook anders bekijken: Football Manager Handheld 2013 is naast FIFA 2013 dé game op de iPhone en iPad waar je dagen, weken en zelfs maanden mee zoet kan zijn. De nieuwste editie heeft ten opzichte van het vorige deel de toevoeging dat je een rijke investeerder aan je kan binden die geld in je club pompt in ruil voor hogere verwachtingen van je prestaties. Dat kost echter wel geld. Voor het eerst hanteert het spel in-app aankopen waarmee je eigenlijk legaal kan valsspelen, of handelen, in je managementfunctie. Zo kan je bijvoorbeeld sneller uitbreiding voor je stadion kopen zodat je meer geld vergaart uit bezoekersinkomsten. In-app purchase of niet, het zijn nieuwe keuzemogelijkheden in het spel dat al zo uitgebreid is, maar de grote hoeveelheid informatie en mogelijkheid zo compact en goed verpakt. Het vergelijken van spelers en hun vorm zien is bijvoorbeeld een stuk overzichtelijker geworden. Daarnaast is je rol in de media gewichtiger en ook leuker geworden. Football Manager Handheld 2013 is de enige bekende voetbalmanagementgame op iOS en we mogen in onze handen knijpen dat ie zo goed is.
Downloaden: Football Manager Handheld 2013 (€8,99, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 19:31
Categorie Games
Onderwerpen bad piggies, cut the rope, gvdw, iculture speelt, monsters, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.