iOS game-update: Epoch, Evertales, Blueprint 3D en koopjes

Epoch is een indrukwekkend actiespel voor de iPhone en iPod touch dat het concept van Space Invaders helemaal van nu maakt. Evertales kopieert Trine en Blueprint 3D legt historische uitvindingen vast.

GU DO Epoch iPhone iPod touch iPad header2D? Daar halen we even onze neuzen voor op vandaag. Vanochtend bespraken we al het Nederlandse Rocket Riot HD en Gangstar Rio: City of Saints en nu doen we er nog gewoon drie 3D-games bij. Ze kunnen bijna niet meer van elkaar verschillen. Evertales in een sprookje met drie krakkemikkige figuren, Epoch is een modern en toch ouderwets robot-schietspel en Blueprint 3D is een ontspannen bezigheid waarin je bouwtekeningen moet laten kloppen.

Er was eens… Evertales

GU DO Evertales iPhone iPod touch iPadEen oude, seniele tovenaar, een ridder wiens buik groter is dan zijn vechtlust en een fantsy-pantsy elfmannetje zijn samen de hoofdrolspelers van Evertales. Dit nieuwe platformspel leent niet een béétje bij Trine, maar doet eigenlijk precies hetzelfde maar dan met minder glanzende beelden (YouTube-video) dan op de Mac, pc of spelcomputer. Het is dus een platformspelletje waarin je in natuurlijke omgevingen knokt tegen spinnen en andere insecten, waarin je springt van boom naar boom en waarin je af en toe een blok met verschuiven om bij een volgende ruimte te komen. De elf kan hoog springen en van afstand schieten, de ridder is het sterkst van dichtbij en de magiër kan een tijdje zweven met zijn jurk. Ondertussen verzamel je geld om betere wapens en leukere outfits te kunnen kopen voor de manschappen, waarmee je de levels kan vervolgen. Als dat je te sloom gaat, kun je zelf natuurlijk echt geld investeren in in-game geld. De actie van Evertales ziet er een beetje knullig uit. Dat komt omdat de ridder al een halve meter van tevoren vijanden kan doden en de magiër juist erg traag en onpeilbaar is met zijn aanvallen. Toch: leuk spel voor een leuke prijs.
Downloaden: Evertales (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=1_BOIHadfz0

Je houdt hem verkeerd om: Blueprint 3D

GU DO Blueprint iPhone iPod touchGeen schieten, geen magie, geen match-3, niet zo hoog mogelijk springen, niet balanceren op een motor, nee: iets anders. Blueprint 3D is een spelletje waarin je bouwtekeningen (of eigenlijk schetsen) van allerlei apparaten klaarstoomt. Elke van de maar liefst 240 bouwtekeningen begint als een rommeltje, maar door de rommel in alle richtingen te draaien en bij te draaien, komt er logica in en uiteindelijk wordt het dan een blueprint. Het spel verdeelt haar technische tekeningen onder in zaken uit het verleden en van het heden en dus kun je een Middel-Eeuws mobiel aanvalsfort in elkaar draaien, maar ook de iPhone. De score die je haalt, reflecteert de snelheid waarmee je hebt gewerkt. Hoe sneller, hoe meer sterren. Ga er maar eens aan staan, op 240 van zichzelf ontspannen uitdagingen de maximale score halen. Tot volgende week!
Downloaden: Blueprint 3D (€0,79)

Trailer van de Dag: Epoch

De knappe Unreal Engine 3-spelmotor, een actiegame en een cameraperspectief dat achter de schouder van de hoofdpersoon hangt. Even lijkt Epoch de volgende Shadowgun, een nieuwe kans op Gears of War (video) op de iPhone – of misschien zelfs wel een variant van het vorig jaar verschenen Enslaved (video) op zakformaat. Maar het is niets van dat alles. Schijn bedriegt. Je hebt geen totale bewegingsvrijheid in Epoch. Je schuilt automatisch achter een groep muurtjes waarbij je snel van het ene naar het andere muurtje kan bewegen met een swipe naar links of rechts. Met een swipe naar boven salto je meteen naar de andere kant van de muurtjes en een swipe naar onder doet je bukken en herladen. Je kan schieten op vijanden door ze aan te tikken en gebruikt een granaat of ander krachtig wapen met een knop op het scherm. Ondertussen luidt het advies: blijf bewegen. De tegenstanders gooien namelijk ook granaten, schieten ook en worden natuurlijk ook steeds krachtiger. Na de deceptie dat de indrukwekkende aankleding van Epoch niet is gebruikt voor een actiespel waarin je vrij kan bewegen, wordt al snel duidelijk wat de makers wél voor ogen hadden: een snel en snackbaar actiespel in de stijl van Space Invaders! Edoch is Epoch een bewezen oud actiespel in een hypermodern en uitermate geslaagd jasje.
Downloaden: Epoch (€4,99, universele app)

De koopjeshoek

iPhoneclub selecteert elke dag de beste aanbiedingen en zelfs tijdelijk gratis games voor je. Dit zijn de leuksten van vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen 3d, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.