PAN it APP voor iPhone: plaats kunst van de beurs in je eigen omgeving

De PAN it APP voor de iPhone ter ere van het 25ste jaar van de kunst, antiek en designbeurs in Amsterdam, laat je foto's van de kunstwerken zien en projecteert die op je eigen camerazicht.

PAN it APP kunstbeurs op de iPhonePAN Amsterdam bestaat 25 jaar dit jaar, en dat viert de nationale beurs voor kunst, antiek en design met een creatieve iPhone-app waarmee je prijzen kan winnen. Je kan de objecten van de beurs op de iPhone alvast bekijken en in je eigen foto zetten. De personen die de kunst op de leukste of mooiste manier projecteren in hun omgeving, winnen bijvoorbeeld een befaamde kookworkshop. In de app zie je ook algemene informatie over de beurs.

In de sectie Deelnemers zie je alle 130 antiquairs, kunsthandelaren en galeriehouders die meedoen aan de laatste editie van de beurs die van 20 tot en met 27 november plaatsvindt. Ze zijn verdeeld onder de rubrieken kunst, antiek en design – het onderscheid dat de beurs zelf maakt in de categorieën. De deelnemers hebben een link naar hun website waardoor de app ook na een bezoek aan PAN een handig naslagwerk kan zijn. PAN it APP gemaakte foto op hoofdschermOp de Informatie-pagina zie je wanneer je de beurs kan bezoeken en wat een kaartje kost. De pagina Activiteiten vertelt in het kort over vijf dingen die je er kan doen naast de collectie bekijken.

Een deel van de collectie op de beurs vind je terug onder de Start-knop en daar begint het vermakende deel van de applicatie. Je vindt er ongeveer zestig stukken kunst, antiek en design overzichtelijk gepresenteerd. Als je een item opent, lees je er onder een aparte knop meer informatie over, maar zie je het object eerst op de voorgrond van het zicht van de camera van de iPhone. Je kan bijvoorbeeld een schilderij, beeldje of designstoel verplaatsen en vergroten of verkleinen en op een eigen plek neerzetten. Kantelen is niet mogelijk, maar met een beetje creativiteit kun je het kunstwerk vast wel neerzetten op een geinige plek. De beste deelnemers kunnen er een prijs mee winnen, dus je doet het niet voor niets. Overigens kan je de gemaakte foto ook delen op Twitter en Facebook en opslaan als voorscherm in de applicatie. In de app zelf lees je de voorwaarden hoe je via die sociale netwerken een van de prijzen in de wacht kan slepen.

Downloaden: PAN it APP! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 21:02
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.