iOS game-update: Doodle Fit 2, Frisbee Forever 2 en schitterende CSR Racing

Zomergevoel in de iOS game-update met games voor de iPhone en iPod touch vandaag. Vormen passen was nog niet zo leuk als in Doodle Fit 2, Frisbee Forever 2 is zomerfris en CSR Racing is een knaller van een racegame.

GU DO CSR Racing iPhone iPod touchHet racespel waarmee Apple’s Game Center gepresenteerd werd op de laatste WWDC? Dat is vannacht uitgekomen en behandelen we in deze editie van de iOS game-update. Het bevat misschien wel de mooiste beelden die een racegame tot nu toe heeft neergezet op de telefoon en is gratis te downloaden. Maar… ook Doodle Fit 2 en Frisbee Forever 2 zijn uitgekomen en uitermate geslaagde vervolgdelen op eerdere successen. De kosten van drie toppers samen? 79 cent.

Het past: Doodle Fit 2

GU DO Doodle Fit iPhone iPod touchVormpjes passen alleen voor kleuters? Maak dat de kat wijs! Meer dan drie miljoen iPhone-bezitters pikten Doodle Fit op, een spelletje waarin je Tetris-achtige blokken in een grotere vorm moest zien te puzzelen. En in Nederland deden we lekker mee: het spel heeft hier gewoon 212 lovende beoordelingen gekregen. Niet zo verwonderlijk dus dat er een opvolger is uitgekomen. Doodle Fit 2 doet precies hetzelfde, natuurlijk: het heeft 200 nieuwe vormen waarin je blokken in zo min mogelijk zetten moet passen in de vormen. Het gooit er wel wat bovenop: zo heeft Doodle Fit 2 een level-editor aan boord waarin je eigen levels kan maken en kan delen met de gemeenschap, en kan je de levels ook in een time-attack en challenge modus spelen. En dat niet alleen… er is ook een multiplayer spelstand waarin je met andere spelers van over de hele wereld vormpjes kan passen. Wie het langzaamst is, is een kleuter!
Downloaden: Doodle Fit 2: Around the World (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=tiZSO4kAOlI

Snel en furieus: CSR Racing

GU DO CSR Racing straatrace iPhoneThe Fast & The Furious heeft het grootgemaakt: twee opgepimpte auto’s naast elkaar op een straat die zo snel mogelijk optrekken om als eerst over de finish te komen. Grommende uitlaten, blazende motoren, op het juiste moment schakelen en als het moment daar is, de tegenstander verrassen met een extra dot turbo. Met het ondergrondse straatthema werd een dragrace een straatrace en immens populair – maar de hype was ook wel weer geremd voor de eerste iPhone verscheen. Zo komt het dat er eigenlijk geen echte straatracegames zijn verschenen op de telefoon. Daar komt met CSR Racing verandering in, en goed ook! De game staat op licenties van echte automerken en ziet er schitterend uit. Je koopt een auto, geeft de juiste hoeveelheid gas bij het starten en schakelt en turboot je een weg naar de finish. Dat doe je in een stad die je langzaam aan voor je kan winnen. Je kan aan Ladders meedoen om geld te verdienen waarvan je upgrades kan kopen voor je eerste auto en als je er klaar voor bent kan je het opnemen tegen bendeleden om hun terrein en faam af te pakken en er zelf met de poet vandoor te gaan. Zo werk je je op in de ondergrondse wereld, waarin je natuurlijk ook je auto kan bestickeren en op andere manieren kan ‘verfraaien’. CSR Racing is een serieus fraaie racegame maar heeft ook een serieus verdienmodel. Je racebrandstof kan opgaan, je kan maar een beperkt aantal Ladders racen en zo kom je al snel met tekorten te zitten. De app helpt je daarbij vanaf 2,39 euro voor 15.000 in-game dollars, waar je nog geen auto van kan kopen. Maar probeer CSR Racing zeker.
Downloaden: CSR Racing (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Frisbee Forever 2

GU DO Frisbee Forever 2 iPhone iPod touchWat is 3D ver gekomen op de iPhone en iPod touch. Dat wisten we al van serieuze games natuurlijk, maar het gaat pas echt opvallen als ook het simpelste spelidee verpakt gaat in een prachtige, overtuigende 3D-wereld. Dat is het geval bij Frisbee Forever 2, die er echt een stuk mooier uitziet dan de al leuke voorganger. Het idee is hetzelfde: swipe een frisbee vooruit en kantel de iPhone zo dat hij onderweg alle sterren meeneemt (en bonusplantjes vergaart) voor de maximale score. Wil je niet kantelen, dan kan het ook met knoppen. Wat in de eerste drie levels nog te simpel voor woorden lijkt, wordt daarna een deksels leuk klusje. Blazers, tunnels en statische objecten in de prachtige kleurrijke decors staan je in de weg naar een succes en upgrades voor je frisbee en power-ups om het sparen van munten makkelijker te maken. Mocht je een dezer dagen het begin van je vakantie hebben, dan is Frisbee Forever 2 hét spelletje om het mee in te leiden. Heerlijk zomers!
Downloaden: Frisbee Forever 2 (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Infinity Blade kost vandaag een luttele 79 cent, mocht je hem nog niet hebben – en er zijn meer leuke tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch:

  • Infinity Blade (spectaculair zwaardvechtspel, €0,79, was €4,99)
  • Zombie HQ (zombies schieten in 3D, gratis, was €0,79)
  • ChinaTaxi (highscore-renspelletje, gratis, was €0,79)
  • StarRacing (Mario Kart-achtige, gratis, was €0,79)
  • First Kisses (stiekem zoenen, gratis, was €0,79)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 18:21
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.