iOS game-update: Dingle Dangle, trailer Republique en update voor Wordboxer

Het sluipspel Republique laat eindelijk weer van zich horen voor iPhone en iPad, pc en Mac - en woordspel Wordboxer is iPhone 5-proof.

GU DI Dingle Dangle iPhone iPad headerEen volledig in 3D uitgevoerd sluip-actie-avonturenspel dat je bedient met één druk. Het is de belofte van Republique, het Kickstarter-project dat eindelijk weer eens van zich laat horen en zien met een geweldige developers video. Meer leuk gamenieuws: het Nederlandse woordspel Wordboxer is geoptimaliseerd voor het 4 inch-scherm en Dingle Dangle doet denken aan de grijpertjes van menig kermiskraam.

Wordboxer eindelijk klaar voor grote werk

GU DI Wordboxer iPhone 5 supportIn de schaduw van Ruzzle, Wordfeud en het Nederlandse WordOn HD schuilt een pareltje van een woordspel dat veel te weinig mensen kennen. Dat woordspel is het Nederlandse Wordboxer, waarin je tegen een online speler om beurten speelt. Elke beurt maak je een woord met de aaneengesloten letters in het speelveld dat je met je tegenspeler deelt. Elk veld houdt het drie beurten vol: de ene speler mag er twee keer in bezig, de ander één. Dan komt het volgende veld en heeft de ander het voordeel. Het wisselen van veld is relevant, want in elk nieuw veld tref je op sommige letters die je kan gebruiken, twee keer letterwaarde, dubbele woordwaarde of zelfs drie keer woord- of letterwaarde. Verwerk die in je woord en je scoort veel meer punten. Zeiden we punten? We bedoelen: ‘en je deelt je tegenstander een nog veel hardere klap uit’. Beide spelers beginnen namelijk met 300 punten en de waarde van een woord mep je er zo bij de tegenstander af. Wie het eerst bij nul is, verliest natuurlijk. Maar dan zijn er ook nog groene vakjes. Neem je die letters mee in je woord, dan genees jezelf met dat puntenaantal. Het geweldige aan Wordboxer is dat je écht goed moet kijken naar het letterveld en alles probeert om dat ene woord te maken dat alle goede waardes meepakt. Dat kost tijd en concentratie en levert een goed gevoel op als je de stoot uitdeelt. Ja, Wordboxer is erg fij… wacht even, nu zijn we vervallen in algemene uitleg. Wat was er ook weer? Oh ja: het spel is eindelijk geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5!
Downloaden: Wordboxer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Dingle Dangle: lekker bungelen

GU DI Dingle Dangle kantelenFan van de grijphaakjes op de kermis, al dan niet uitgesproken? Dingle Dangle kan wel eens in je straatje passen. In het spel dirigeer je een balletje vanuit een piratenschip de zee in om daarmee pluche bolletjes te vangen. Dat doe je door de iPhone te kantelen om de goede richting op te gaan, maar ook met behulp van een rood pookje rechts in beeld. Daarmee trek je het balletje omlaag of omhoog en dat voelt op een of andere manier net zo aan als in een kermiskraam. Je hebt daarbij alleen nog even rekening te houden met de gevaren voor het touw en de beperkte lengte ervan… Dingle Dangle is uitgegeven door Chillingo en als je een beetje dicht op de iOS game-update zit, weet je wat dat inhoudt: het spel is niet gemaakt om je te overdonderen en van de ene verbazing in de andere verbazing te laten vallen, maar het is wel heel adequaat afgewerkt. Hier uit dat zich in zestig levels om je zoet mee te houden en verschillende balletjes en brabbelende beestjes die de aankleding opleuken. Er is niks mis met het betere bungelwerk.
Downloaden: Dingle Dangle (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Republique

GU DI Republique vrouw“Het team begint het einde van de tunnel te zien”, zegt een van de ontwikkelaars in een onverwacht verschenen nieuwe video over Republique. Het spel dat meer dan een half miljoen verzamelde als Kickstarter-project, is vrij vertaald dus nog niet af. Maar er zit wel schot in de zaak. Er is ook veel veranderd sinds de eerste aankondiging van het sluipspel, waarbij oud-ontwikkelaars van onder andere Halo, Uncharted en Metal Gear Solid zijn betrokken. Zo zijn de omgevingen niet langer 3D-ogende maar statische 2D-omgevingen en is het écht een 3D-spel geworden. Dat geeft niet alleen meer ruimte voor camerastandpunten, maar kan ook wel eens erg handig zijn voor de bestuurbaarheid van het spel. De ruimte om je heen is er immers echt, en niet zomaar opgepakt op een tekening. Het idee van Republique is niet veranderd. Je speelt de vrouwelijke hoofdpersoon Hope die tracht te ontsnappen uit een ‘wereld van paranoia, censuur en afkijken’ gedomineerd door The Overseer. Republique moet deze zomer verschijnen en niet alleen meer voor de iPhone en iPad. Inmiddels is de game ook aangekondigd voor de pc en Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 18:46
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, republique, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.