iOS game-update: De Betoverde Doolhof, Belgische Siegebreaker en koopjes

Het Ravensburger-bordspel De Betoverde Doolhof (The Amazing Labyrinth) voor de iPhone en iPod touch en laat vier spelers offline en online tegen elkaar op schattenjacht gaan. Er zijn meer leuke nieuwe games.

GU MA De Betoverde Doolhof header iPhoneTerwijl de goedheiligman menig huishouden in Nederland (en België) vanavond zal aandoen, zijn er op de iPhone genoeg goedkope ontsnappingsmogelijkheden voorhanden. Wie zich graag ergens anders bevindt met zijn gedachten, kan een koning redden in een Belgische game, tovenaars blokkeren in The Amazing Labyrinth en kerkers doorkruisen in Book of Heroes.

Belgische game Siegebreaker uitgekomen

GU MA The Amazing Labyrinth iPhone iPod touchHet gaat voortvarend met onze zuiderburen. Is er eindelijk een regering gevormd, ligt de koning onder vuur. Gelukkig hebben we bij het laatste zelf een vinger in de pap. In Siegebreaker van de Belgische studio CrazyMonkey bestuur je de rockster Keith, die de taak op zich neemt om de laatste vorsten van Brookelands te beschermen tegen oprukkend kwaad. Een nieuwe macht tovert blije ridders en boeren om in monsters, die slaafs op je af waggelen – klaar om geslacht te worden als jij goed gepositioneerd staat en de ene na de andere aanval afvuurt. Ziet u, Siegebreaker is een tower defense-spel waarin je de kasteelmuren verdedigt tegen rijen tegenstanders. Het houdt de gevechten wel persoonlijk. In plaats van tientallen dezelfde torens, zet je personages met karakters en eigen aanvallen in om het kwaad te lijf te gaan. Omdat er niet zoveel personen voorhanden zijn, is de positionering van de eenheden belangrijker en heb je zo iets meer inzicht nodig dan alleen het geld om klakkeloos genoeg verdediging neer te zetten. Er zijn vier personages om te verzamelen en met power-ups (of ‘Orbs’) kan je het team naar gelieven opwaarderen – en de tegenstander natuurlijk nog harder schofferen.
Downloaden: Siegebreaker (gratis, universele app)

Strijden met kaarten: Book of Heroes

GU MA Book of Heroes iPhone iPod touchVorige week was het heerlijk vlot geschreven spelletje Space Miner tijdelijk gratis te downloaden en dat cadeautje was niet vanwege Sinterklaas. Het was een promotieactie om het nieuwe spel Book of Heroes van dezelfde studio onder de aandacht te brengen. Bij deze. In Book of Heroes maak je een eigen jongeman of oude vrouw – of iets daartussenin – en bind je de strijd aan met het kwaad als een lid van drie verschillende klassen: krachtige Justicar, sluipgrage Shadow Walker of magische War Mage. Vervolgens is het spel potentieel verslavend en diepgaand. Je accepteert je eerste missies en staat meteen tegenover de eerste tegenstander die ingelijfd is in een speelkaart. Dat is visuele opsmuk. Het draait om de gevechten die je moet winnen in 75 verschillende missies. Dat doe je door aan de zijkant van het scherm aanvallen te selecteren en op de tegenstander los te laten, die op zijn beurt natuurlijk ook kan terugslaan. Zo kom je al snel tegen meerdere tegenstanders tegelijk te staan en mag je maar hopen dat je keuzes goed zijn en de vele items die je hebt verzameld uit vorige slagen, je genoeg sterker hebben gemaakt om de strijd aan te kunnen. De diepgang zit hem erin dat er maar liefst 25 punten zijn waarop je je held sterker kan maken. Met behulp van Game Center kan je bekijken hoe je prestaties afsteken tegen andere spelers. Het is nog eens een extra motivatie om Book of Heroes verder te spelen, anders dan de fraaie tekeningen en de spelwereld die smeekt om ontdekt te worden.
Downloaden: Book of Heroes (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=U0IxKQGGfPA

Trailer van de Dag: The Amazing Labyrinth

GU MA Labyrinth iPhone iPod touchMisschien ken je de Nederlandse televisiereclame nog wel. In het midden van de jaren negentig had uitgever Ravensburger een enorm succes in Nederland met Labyrinth, in ons land vertaald naar De Betoverde Doolhof. Het was een bordspel met een eenvoudig en tegelijkertijd doortrapt spelmechanisme, dus garantie voor heel wat intensieve potjes. Vier spelers gaan op zoek naar hun schat op het bord en mogen elke beurt een nieuwe speltegel in de kaart schuiven, waardoor alle tegels in een rij of kolom meeschuiven en de paden voor andere spelers veranderd worden. Als het te duidelijk is op welke schat je jaagt, kun je erop rekenen dat iedereen je pad zal blokkeren. Het blufelement welke schat de jouwe is, die is natuurlijk niet erg aanwezig om beurten op het scherm van de iPhone, maar daar staat naast de online multiplayer ook nog een tweetal extra spelmodi tegenover. In Time Duel moet je in zo weinig mogelijk tijd naar je schat zien te komen door nieuwe tegels in te schuiven, in Puzzle moet dat in allerlei puzzels met zo weinig mogelijk tegels. Zo is The Amazing Labyrinth naast een dijk van een multiplayerspel, ook nog een goede sologame. En wij? Wij waren even de weg kwijt, dat we dit drie weken te laat hebben opgemerkt. Helemaal van het padje geraakt.
Downloaden: The Amazing Labyrinth (€2,39)

https://www.youtube.com/watch?v=gFLBer8V35s

De koopjeshoek

Geen jute zak voor de deur? Geen probleem. Vanwege het enorme aanbod van games voor de iPhone en iPod touch in de App Store, spelen er elke dag wel een paar gameontwikkelaars voor Sinterklaas. Vandaag zijn deze spellen goedkoper of gratis te downloaden:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 19:42
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.