Foursquare 6.0 legt nadruk op zoeken, ontdekken en aanbevelingen

De incheck-app Foursquare richt zich steeds meer op nuttige aanbevelingen. In versie 6.0 voor iPhone ligt de nadruk op zoeken en ontdekken.

Foursquare RadarFoursquare heeft een grote update van haar iPhone-app uitgebracht. Versie 6.0 van de applicatie waarmee je incheckt op plaatsen en commentaar achterlaat, legt meer dan ooit de nadruk op het ontdekken van nieuwe bedrijven in de buurt. Het tabblad om nieuwe plaatsen te ontdekken was voorheen bereikbaar onder een knop in het hoofdmenu, maar is nu prominent het introscherm van de app. Wie wil zoeken, kan dat met een nieuwe zoekbalk direct bovenin beeld. Het Foursquare-logo is ervoor opgeofferd.

Foursquare nieuwe versie TNWJe kan dus wel zeggen dat Foursquare een snellere app is geworden: je hebt minder handelingen nodig in de app om te zijn waar je wilt zijn. Met de zoekbalk kan je zoeken op nabijgelegen bedrijven, adressen of verschillende type bedrijven om bij in te checken – zoals bijvoorbeeld winkels, restaurants of hotels. Om het zoeken makkelijker te maken, voorspelt Foursquare op basis van nabije resultaten, wat je vermoedelijk wilt typen. Met een simpele enter zoek je zo al op de plek voordat je het woord hebt af gemaakt.

De vriendenfeed is net als in recente updates, opnieuw op de schop gegaan. Hij is wat frisser vormgegeven en mengt informatie over checkins van je vrienden, met een lijst van populaire en trending plaatsen en aanbevelingen. Het moet veel meer een ‘dit kan je nú doen’ lijst worden dan een overzicht van wat je vrienden hebben gedaan – dat is althans de insteek erachter. Foursquare komt daarmee in het vaarwater van Google Now, een aangekondigde update voor Google Search die altijd antwoord moet geven op de vraag wat je nu kan doen. De nadruk ligt steeds meer op het nut van aanbevelingen van anderen, dan op het speelse element van burgemeester worden van een plek en stempels verdienen – misschien wel de aspecten waar Foursquare groot mee is geworden.

Downloaden: Foursquare (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Screenshot: TNW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 17:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.