iOS game-update: Cthulhu Uber Alles, update voor PinWar en BloodPact

Vandaag in de iOS game-update: beklemmend avonturenspel Cthulhu Uber Alles, een update voor PinWar en Castlevania-kloon BloodPact.

CthulhuDonderdag is gamesdag in de App Store, maar dit betekent niet dat er vandaag sprake is van een stilte voor de storm. Met een update voor PinWar, het pas verschenen beklemmende avonturenspel Cthulhu Uber Alles en de Castlevania-kloon BloodPact is er namelijk genoeg in de App Store te spelen, zo voor de donderdagstsunami. Daarnaast vullen de drie besproken games allemaal een ander gaatje in onze ziel: de één is gevuld met strakke spelmechanieken, de ander dompelt ons onder in een spannend verhaal en de derde doet ons denken aan de 2D-dagen van de Super Nintendo. Voor ieder wat wils.

BloodPact: Net niet Castlevania

BloodPactWe moesten twee keer in de App Store kijken om er zeker van te zijn, maar nee, BloodPact is niet een nieuwe Castlevania speciaal ontwikkeld voor iOS. In plaats daarvan is BloodPact een actie-avonturenspel op je iPhone dat wel erg lijkt geïnspireerd op Konami’s klassieker. Je loopt in een tweedimensionaal kasteel, vecht tegen alle monsters die je op je pad tegenkomt en koopt steeds betere wapens naarmate je verder komt. Het lijkt een rollenspel, maar dan in het jasje van een tweedimensionaal springspel. Het voelt allemaal erg Castlevania-achtig aan. Groot nadeel is alleen dat de game je amper wat uitlegt. Wij deden er dan ook even over om te beseffen dat twee keer drukken op de springknop je hoger de lucht inwerpt. Je moet daardoor wel diep graven om alle charme van BloodPact te vinden. Een “diamond in the rough”, zoals onze Engelstalige vrienden zouden zeggen.
Downloaden: BloodPact (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Update voor PinWar

PinWarBegin deze maand schreven we al over PinWar. Dit iOS-flipperspel zit bijzonder in elkaar, omdat je met twee spelers tegelijkertijd kunt spelen. Heb je geen vrienden in de buurt, dan vult de computer de virtuele schoenen van je partner. Spelers van PinWar zijn vandaag getrakteerd op een verlate Valentijnsdagupdate, die welgeteld vijf tafels aan de game toevoegt. Valt het nieuwe thema in de smaak, dan kun je deze ook gebruiken in de leveleditor door gebruik te maken van ‘Sweet Pink’. Dat voegt toch mooi weer wat extra plezier toe aan een al redelijk solide flippergame. Onze meest voorname kritiek blijft alleen staan: de game is pas echt geinig als je een ‘echte’ medespeler hebt gevonden.
Downloaden: PinWar (€1,79, universeel, iOS 3.1.3+)

Trailer van de Dag: Cthulhu Uber Alles

Cthulhu 2We hebben sinds onze eerste spelsessie met Cthulhu Uber Alles een irritant, knagend gevoel dat zich lijkt te verstoppen in ons onderbewustzijn. Niet heel gek, want deze avonturengame baseert zich hevig op de schrijfsels van H.P. Lovecraft. In Cthulhu Uber Alles volg je de verhalen van Dieter en negen andere personages, die verwikkeld raken in een met mystieke creaturen gevuld complot. Je moet zoals in andere avonturenspellen op zoek naar voorwerpen die het verhaal voortzetten, maar de focus ligt vooral op de dialogen met andere personages. Fans van Myst zullen zich overigens gelijk thuisvoelen in Cthulhu Uber Alles: hoewel op de screenshots gedetailleerde 3D-personages te zien zijn, staan deze in de game allemaal stil. Je kijkt in principe naar een serie aan afbeeldingen. Misschien wat goedkoop, maar ook verrassend retro.
Downloaden: Cthulhu Uber Alles (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2013, 18:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.