iOS game-update: Azkend 2, Cheese Please, MotoHeroZ en koopjes

Wordt Cheese Please net zo'n grote hit als Air Penguin of Cut the Rope? In het spel stuur je een muis door een doolhof vol obstakels, zoals dichtvallende muren, lastig geplaatste schakelaars en stukken kaas om te verorberen.

GU DO Cheese Please iPhone iPod touch headerStop! Donderdag! Ofwel: vandaag in het bijzonder moet je de iOS game-update lezen om een paar van de heetste nieuwe gamereleases voor de iPhone en iPod tocuh mee te krijgen. Het Japanse rollenspel Chaos Rings II bespraken we vanochtend apart, maar er is nog meer moois. Azkend 2 is de opvolger van een van de beste match-3 games op het platform, MotoHeroz is een nieuwe en van multiplayer voorziene houd-je-motor-in-balans-game en… wordt Cheese Please een hit?

Azkend 2: The World Beneath is fijn

GU DO Azkend 2 The World Beneath iPhone iPod touchDe opvolger van een van de beste en mooist afgewerkte match-3 games is verschenen op de iPhone, iPod touch en iPad. Waar de eerste Azkend nog hoog de bergen in ging voor een ontdekkingsreis, daar verkent de hoofdrolspeelster in Azkend 2 juist de binnenste krochten van de planeet. Het is allemaal een excuus, een decor om de leuke match-3 actie van het spel een omlijsting te geven. Die actie komt nog steeds op hetzelfde neer. Je trekt lijnen door gelijke steentjes op het veld om ze van het bord te verwijderen. Zo ontstaat er ruimte voor de geheimen van het bord die je voor het verstrijken van de tijd moet halen. De hulp van de 16 power-ups – 8 passief en 8 actief – die je kan sparen is daarbij erg welkom. Zo kan je bijvoorbeeld met behulp van flitsen een deel van het bord schoonvegen als je er even niet meer uitkomt. Azkend wordt gaandeweg natuurlijk moeilijker en hoewel we deel twee nog niet al te lang konden spelen, vielen we als een blok voor het eerste deel omdat het precies de juiste moeilijkheidsgraad heeft. Na de verhaalmodus van 60 levels, kun je nog eens medailles halen op de 60 levels en kan je in een minuut zo’n hoog mogelijke score neerzetten.
Downloaden: Azkend 2: The World Beneath (€2,39, iPhone only)
Downloaden: Azkend 2 HD: The World Beneath (€2,99, universele app)

MotoHeroz: balanceren en sparen

GU DO MotoHeroz iPhone iPod touchOh oh oh, wat hebben we er al veel van in de App Store: games waarin je door de iPhone te kantelen rijdt en balanceert op een motor. De grote gamesuitgever Ubisoft durfde het toch aan met een nieuw spel in het soort te komen en het wordt meteen duidelijk waarom: MotoHeroZ doet ook echt iets anders, iets nieuws ten opzichte van de concurrentie. Het laat je niet alleen maar naar een finsih rijden en stunten, maar geeft je opdrachten om onderweg munten te sparen, knoppen om te zetten, bommen te werpen op wegversperringen en nog meer van dat soort ongein. Het is daardoor niet zomaar een balansspelletje, maar een soort platformer met een gevaarlijk rijdend en deinend hoofdpersonage. MotoHeroz komt van hele goede huize: de makers van Trials (hét motorbalansspel) en DrawRace 2 tekenden ervoor. Het ziet er prachtig en levendig uit, telt 30 levels en heeft zelfs een multiplayer zoals in Wordfeud, waarin je als tegenstanders elkaar steeds uitdaagt elkaars records te verbreken!
Downloaden: MotoHeroz (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Cheese Please

GU DO Cheese Please iPhone iPod touch screenshotGamevil, de uitgever van onder andere het succesvolle Air Penguin, zet hoog in met haar nieuwe game Cheese Please. Dat zie je aan de trailer hieronder wel, of de officiële website die ze hebben gemaakt omtrent het spel. Het straalt er vanaf: Cheese Please moet dit jaar voor de uitgever doen wat Air Penguin vorig jaar deed. In Cheese Please dwing je het muisje Lola door een doolhof vol dodelijke boobytraps, op zoek naar het laatste stuk kaas. De voornaamste valstrik zijn de dichtvallende deuren, die meebewegen met elke stap die je zet. Aan hun stekels zie je welke kant ze opklappen en zo moet je per stap uitdenken hoe je moet lopen. Later in het spel word je al snel langs omwegen gedwongen om knoppen om te zetten en andere gevaren te ontwijken, en tja, dan wordt het er nou ook niet bepaald minder spannend op. Cheese Please is een vakkundig in elkaar gezet spel. We vinden het ‘yummy’-geluid waarmee Lola een stuk kaas gapt hondsirritant, maar de bombastische muziek en de afwerking zijn van ongekend hoog niveau. Het spel houdt zich zelfs aan de heilige Angry Birds-grens van zestig levels nu, gratis extra levels als je het hebt gekocht. Cheese Please kan wel eens een hit worden.
Downloaden: Cheese Please (€0,79)

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste tijdelijk afgeprijsde iPhone-games van vandaag. En hee? Zijn dat nou de voorgangers van nieuwe kloeke spellen die uit zijn?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 18:59
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, motorola

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.