Instapaper iPhone-app downloadt artikelen op zelfgekozen locaties

De iPhone-app Instapaper heeft een update gekregen en kan nu op de achtergrond artikelen laden, afhankelijk van je locatie. Ook is de typografie bij diverse lettertypes verbeterd.

instapaperMarco Arment is uitgegroeid tot een van de meest prominente iPhone-ontwikkelaars. Hij maakt een app waarmee je langere artikelen later kunt lezen (Instapaper) en weet zich daarmee goed staande te houden tussen de concurrentie van Readability en Pocket (voorheen Read It Later). Door €3,99 voor zijn app te vragen heeft hij een business opgebouwd, waarmee hij vanuit huis kan werken. Bij de voorlaatste update van de app bedankte hij zijn klanten dat hij daardoor altijd bij zijn gezin kan zijn en zijn pasgeboren kind te zien opgroeien. Daarmee maakte hij duidelijk dat achter een dergelijke app ook gewoon een mens schuilgaat.


Nu is er weer een update van Instapaper beschikbaar, zonder een persoonlijk verhaal, maar met een paar handige nieuwe functies. De typografie is verbeterd en je kunt automatisch nieuwe artikelen downloaden als je een locatie verlaat. Om de nieuwe functie ‘Background Update Locations’ te kunnen gebruiken moet je een iPhone of iPad met 3G-functie hebben. Schakel je het in, dan downloadt Instapaper automatisch nieuwe artikelen zodra je aankomt of weggaat. Stel je bijvoorbeeld thuis in, dan zal Instapaper de nieuwe artikelen opslaan op het moment dat je ‘s ochtends de deur uitgaat. Zodra je in de trein zit staan de artikelen klaar om te lezen.

instapaper lettertypesOp dezelfde manier kun je zorgen dat de artikelen worden gedownload op het moment dat je op kantoor aankomt, zodat je bijvoorbeeld werkgerelateerde artikelen kun gaan lezen. In de app News.me was een dergelijke functie al eens ingevoerd onder de naam Paper Boy, meldt Arment in een blogposting.

Instapaper kan het nu ook. Via de instellingen in de app geef je specifieke locaties aan, bijvoorbeeld thuis en werk. Je hoeft daarna de app niet meer te openen om de achtergrondupdate z’n werk te laten doen. Wel is het zo dat de locatiediensten ingeschakeld moeten zijn (uiteraard). Arment heeft dit twee weken lang getest en meldt dat hij zelf geen impact op de batterijduur opmerkte. Wat de typografie betreft is de weergave van tekst verbeterd bij gebruik van de lettertypes Lyon, Tisa, Meta en Hoefler. De voorlaatste update 4.2 bracht iets meer nieuwe functies, zoals de optie om in iBook-stijl pagina’s om te bladeren.

Downloaden: (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.