iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Officiële ING iPhone-applicatie in de App Store verschenen

ING Bank heeft een iPhone-applicatie uitgebracht. Met ING kun je je actuele saldo checken en de laatste transacties opvragen. Ook zie je de pinautomaten en ING-kantoren in de buurt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ing iconING lanceert vandaag een iPhone-applicatie waarmee je je saldo kunt checken en de laatste transacties te zien krijgt. Ook is het mogelijk om op basis van je huidige locatie (of een zelfgekozen locatie) de pinautomaten en de ING-kantoren in de buurt te zien. De applicatie toont dan het adres, de afstand en de openingstijden van het bankfiliaal. Voor het weergeven van het saldo en de transactie maakt de applicatie gebruik van ING Buddy. Daardoor kun je alleen raadplegen en geen transacties uitvoeren. Je loopt dus geen risico als je iPhone in verkeerde handen valt. Toegang tot de applicatie kun je blokkeren met een zelf te kiezen wachtwoord. iPhoneclub had vanochtend een afspraak met ontwikkelaar Matthieu Nunnink en woordvoerder Daan Heijbroek van ING, voor een demonstratie.

ing saldoEerdere iPhone-applicaties waarmee je je ING-saldo kon checken maakten ook gebruik van de ING Buddy. Toch denkt ING met deze app iets beters te kunnen bieden: deze applicatie is volledig gratis (BankSaldo kost €0,79) en omdat de applicatie door ING is gemaakt weet je zeker dat een derde partij geen toegang heeft tot je gegevens. Na het kiezen van je wachtwoord voeg je je rekeningen toe. Je kunt daarna per rekening kijken wat het actuele saldo is, aangevuld met de laatste 10 transacties. Eventueel kun je in de instellingen aangeven dat je bij het opstarten van de applicatie meteen je saldo te zien krijgt – handig voor de fanatieke saldocheckende ING-klanten. Omdat er gebruik wordt gemaakt van de ING Buddy moet je een hotmail-adres hebben en de ING Buddy-functie in de instellingen van internetbankieren activeren.

Een beperking van de ING Buddy is dat het alleen werkt bij rekeningen die met TAN-codes werken (dus niet bij rekeningen waarbij je met een calculator moet inloggen). Die klanten krijgen binnenkort bericht en kunnen de app op termijn ook gebruiken.

ing iphone

Bij het zoeken naar pinautomaten krijg je je huidige locatie te zien en alle pinautomaten in de omgeving, ook van andere banken. Daarnaast kun je zoeken naar ING-kantoren, met openingstijden. Een maand geleden is bij ons in de buurt een postkantoor omgebouwd tot ING-filiaal en ook die staat er al in, dus de informatie lijkt behoorlijk up-to-date. Bij de openingstijden is de huidige weekdag in oranje weergegeven, zodat je snel ziet of je nog bij een filiaal terechtkunt.

ing iphone

Toen de Rabobank met een iPhone-applicatie bezig was, deed Apple nog lang over het goedkeuringsproces voor financiële applicaties. Inmiddels is dat versneld: ontwikkelaar Matthieu Nunnink vertelde dat de app na de laatste aanpassingen binnen twee dagen was goedgekeurd.

Er is ook een Flash-filmpje gemaakt waarin de functies worden gedemonstreerd (dus niet op de iPhone te bekijken):

Downloaden: ING (gratis)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2011, 11:28
Categorie Financiën
Onderwerpen ing bankieren, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.