In-flight entertainment steeds vaker op de iPad

Malaysia Airlines heeft hun in-flight magazine Going Places omgezet naar een iPad-app. Ook gaat Jetstar bezig met het verhuren van iPads in vliegtuigen.

going placesEr zijn steeds meer vliegmaatschappijen die met de iPad bezig zijn. Zo was recent in het nieuws dat de Australische operator Jetstar passagiers een iPad aanbiedt tijdens de vlucht. Voor 10 dollar kun je vanaf april een iPad lenen die je onderweg als in-flight entertainmentsysteem kunt gebruiken. Muziek, films, magazines, boeken en games zijn al voorgeïnstalleerd. Jetstar is een budgetmaatschappij die al sinds halverwege 2010 een pilot uitvoert. Bij Malaysia Airlines zijn ze op een andere manier met iPads bezig: zij hebben hun in-flight magazine Going Places omgezet naar een applicatie in de App Store. In plaats van een beduimeld blaadje dat door vorige passagiers is doorgelezen, heb je een digitaal magazine met allerlei extra’s.

Er komt een tijd dat dergelijke magazines niet meer in de stoelzak zitten, maar dat je ze gewoon via een touchscreen kan bekijken. Going Places is interactief gemaakt en bevat ook informatie over het in-flight entertainmentsysteem op de iPad. Malaysia Airlines koos voor de iPad vanwege de fenomenale groei in korte tijd. Met de iPad kan het bereik naar nieuwe klanten worden vergroot en mensen kunnen voordat ze op reis gaan alvast kijken wat er aan boord te krijgen is, aan vermaak, drank en taxfree-aankopen. Maar tijdens het opstijgen en landen moet je de iPad toch echt even wegleggen.

Downloaden: Going Places (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2011, 15:11
Categorieën Amusement, Kiosk
Onderwerpen magazine, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.