In App Purchases meest bij games, sociale netwerken en boeken

Distimo heeft een rapport uitgebracht, waaruit blijkt dat In App Purchases een goed businessmodel kunnen zijn. Het best werkt dit echter bij games, sociale netwerken en boeken.

eliminateIn App Purchases zijn nu een paar weken beschikbaar in gratis applicaties. De drempel om vanuit een reeds geïnstalleerde applicatie een aankoop te doen is daardoor een stuk lager geworden. Uit een rapport van Distimo blijkt dat mensen daadwerkelijk aankopen doen. In App Purchases blijken het meest populair bij games, sociale netwerkapplicaties en boeken. Bij muziek, nieuws en financiële applicaties blijkt het lastiger om vanuit een app extra omzet te genereren. Distimo bestudeerde de lijst met de 40 top grossing (in het Nederlands: top opgebracht) In App Purchases en deelde ze in per categorie.

Distimo pricesHet meest populair blijkt Eliminate Pro van ngmoco (zie afbeelding), gevolgd door Mafia Wars. In de top 40 staan nog vijf andere games die de gebruikers wisten te overtuigen van extra aankopen. Na games zijn sociale netwerkapplicaties ook een belangrijke groep. iRose, TweetPush en Boxcar doen goede zaken met In App Purchases. Er staan vier boekapplicaties in de top 40, waaronder Comics. Voor muzieknummers, nieuws of aandelenkoersen blijken mensen minder geneigd extra te betalen.

Distimo berekende ook de gemiddelde prijs van de top 100 applicaties in de drie belangrijkste App Stores en bevestigde nog een keer dat Apple het laagste prijspeil heeft (of gebruikers die vooral goedkope apps kopen). De gemiddelde prijs van een applicatie in de top 100 van de App Store is $3,42 terwijl dat voor Android op $4,30 en voor BlackBerry op $5,61 ligt. Mogelijk heeft de lagere prijs bij de iPhone ook te maken met heviger concurrentie (veel meer apps) en met de aanwezigheid van heel veel applicaties van $0,99. Zelfs al zou je wat meer geld overhebben voor een applicatie, je komt toch vaak uit bij een applicatie die maar $0,99 kost. Bij de BlackBerry speelt mee dat applicaties minimaal $2,99 moeten kosten. BlackBerry-gebruikers krijgen vanaf volgend jaar de mogelijkheid om ook In App Purchases te doen.

distimo in app purchase

Meer info: rapport Distimo
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2009, 12:44
Categorie Uncategorized
Onderwerpen distimo, in app aankopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.