iculture-biz
iCulture Biz
Immediately review iPhone icon

Immediately: fantastische zakelijke mailapp met twee missers

Leesbevestiging, herinneringen, Salesforce en een datumprikker. De nieuwe zakelijke mailapp Immediately voor iPhone is indrukwekkend. Maar...

Immediately review iPhone iconEr zijn behoorlijk wat goede mailapps voor de iPhone, maar bijna allemaal zijn ze toegespitst op algemeen gebruik. Immediately windt er geen doekjes om: deze e-mailapp richt zich nadrukkelijk op verkopers, zakenlieden en tussenpersonen. Een zakelijke mailapp dus, met allerlei handigheden zoals sjablonen voor standaardantwoorden, een link met Salesforce en e-mails tracken. Tijd voor een Immediately review.

Veel ondernemers zullen voorlopig nog niks met Immediately kunnen. Er is namelijk nog geen ondersteuning voor Microsoft Exchange. De app werkt op basis van een Gmail of Google Apps for Business-account. Op de desktop kan je Immediately gebruiken via een Google Chrome-extensie, zodat niet alleen je e-mails, maar ook je instellingen en berichtgeving er omheen werken. Immediately is op beide platformen gratis voor privégebruik. Bedrijven kunnen een offerte aanvragen op de website.

Immediately review mappen iPhone Immediately review iPhone inbox

Leesbevestiging voor e-mails op je iPhone

Immediately voor de iPhone is er vooral op uit om kortere klappen te slaan in het afhandelen van e-mails. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, krijg je enkele introductieschermen waarin je de handigste functies van de app leert. Die handige functies zijn er vooral als je zelf een mail schrijft of antwoord geeft in de app.

Het toetsenbord is voorzien van een aparte knoppenbalk die begint met een Track-knop. Een leesbevestiging. Activeer je die, dan checkt Immediately of en wanneer de ontvanger zijn e-mail leest. De functie werkt in combinatie met een eventueel pushbericht. Je krijgt dan een bericht als de ontvanger zijn e-mail heeft geopend. Heeft de ontvanger een mail al twee dagen geleden gelezen, maar nog niet gereageerd? Dan wordt het misschien tijd voor de volgende e-mail. Immediatley sorteert alle geopende e-mails handig in een apart tabblad in de app.

Immediately review open tracks Immediately herinnering zetten

Track-functie en herinneringen

De Track-functie voor geopende e-mails is handig, maar wordt nog beter in combinatie met de Herinneringen-functie. Bij elke mail die je verstuurt, kan je met de toetsenbordknop ‘More’ een reminder zetten voor een mail. Daarmee stel je in dat je op een gezet moment een herinnering krijgt voor die e-mail, en je bepaalt zelf onder welke voorwaarde: sowieso, of alleen als een e-mail onbeantwoord is. Kortom: met Immediately kan je een herinnering instellen als je nog geen antwoord hebt gehad, en ook zien of een mail al wel geopend is. Dat kan vervolgmails een stuk effectiever maken.

Zakelijke functies van Immediately

Immediately heeft nog een handvol functies die handig zijn voor power-mailers. De meest bijzondere is de CRM-knop boven het toetsenbord. Daarmee zet je een mailconversatie direct door naar Salesforce, een gerenommeerd klantenbeheersysteem dat door allerlei grote bedrijven wordt gebruikt. Verder kan je bijlagen toevoegen uit je fotoalbum of Dropbox, kies je uit verschillende handtekeningen die je kan instellen (helaas zonder opmaak) en kan je kiezen uit standaardantwoorden om meteen in je e-mail te zetten. Die prepareer je overigens niet in de app, maar in de Google Chrome-extensie.

Immediately e-mail schrijven Immediately review opties onder mail

Misser 1: de ingebouwde datumprikker

De laatste optie is de ingebouwde datumprikker, zoals eerder gezien in de handige agenda- en mailcombinatie Acompli. Met de optie Send Calendar Availability kan je verschillende halve uren op de dag aantikken om als tijdsslot te versturen. Elk half uur komt in een overzicht waar de mailontvanger zijn tijdstip van voorkeur uit kan kiezen.

Helaas werkt deze functie in de praktijk niet. Immediately kijkt namelijk niet naar je eigen tijd, maar laat je kiezen uit vier algemene, Amerikaanse tijdzones die ver van onze eigen tijd af liggen. We hebben geen idee waarom de app daarvoor heeft gekozen. Het maakt een van de handigste functies in de app onbruikbaar in Nederland en België. We hebben de ontwikkelaar gevraagd of daar snel verandering in komt.

Lees ook: Beste e-mailapps voor iPhone en iPad

Immediately review iPhone datumprikker Immediately review screenshot

Misser 2: e-mails verwijderen in Immediately

Het is jammer dat de datumprikkerfunctie voorlopig nog niet werkt, maar er is een nog veel grotere misser aan Immediately op dit moment. De inbox is handig onder te verdelen in alle e-mails, ongelezen e-mails en e-mails die je van een ster hebt voorzien. Je kan e-mails naar links vegen om ze te archiveren, en in een schuifmenu links benader je gearchiveerde e-mails, verzonden berichten en de prullenbak. Maar nergens in Immediately is een mogelijkheid om e-mails zelf te verwijderen. In de inbox van berichten kan het niet, op de pagina van een e-mail zelf ook niet. Wil je van vervelende e-mails af in deze app, dan kan je ze alleen archiveren. Niet echt bevordelijk als je graag een ingeruimde mailbox hebt.

Kleine verbeterpunten zijn er daarnaast ook. Zo worden opgemaakte e-mails de eerste keer niet altijd volledig geladen

Conclusie Immediately review

Dankzij die twee missers, biedt Immediately nog geen complete workflow op zich. Dat is jammer, want je ziet aan alles dat de app wel die ambitie heeft. De integratie met een Google Chrome-extensie zorgt voor een oplossing op de desktop en de herinnering-, track- en Salesforce-opties zijn erg handig. Zet Immediately de twee missers recht, dan mag de app onmiddellijk een aanrader voor zakelijke iPhone-gebruikers heten. Ondersteuning voor Microsoft Exchange maakt het dan helemaal af.

Pluspunten

  • Leesbevestiging i.c.m. herinneringsfunctie
  • Antwoordsjablonen
  • Gratis voor privégebruik
  • Verzorgde app

Minpunten

  • Datumprikker door tijdzones onbruikbaar
  • Geen optie om e-mails te verwijderen

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2014, 14:02
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen e-mail, gmail, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.