iKampioen: digitaal tijdschrift van de ANWB als iPad-app

De ANWB heeft zijn digitale tijdschrift iKampioen nu als gratis app beschikbaar gemaakt in de App Store.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iKampioenDe ANWB heeft de digitale versie van het tijdschrift Kampioen beschikbaar gemaakt voor ie iPad via een applicatie. De iKampioen was al via Safari te lezen als HTML5-website, maar is nu dus omgevormd als zelfstandige app. De ANWB geeft hiervoor als reden dat iPad-gebruikers liever een app downloaden, dan dat ze in een browser een tijdschrift lezen.

De organisatie laat weten dat je lid moet zijn om de applicatie te kunnen gebruiken, maar het lijkt er op dat hij ook beschikbaar is voor niet-leden. Het gratis magazine gaat over mobiliteit, vakantie en vrije tijd en is aangekleed met audio, video, fotoanimaties en interactieve elementen. Het verschijnt tien keer per jaar.

In de editie die momenteel beschikbaar is staat onder meer een test over welke tablet of eReader het meest geschikt is om mee te nemen op reis. Daarnaast staat er een zelftest in genaamd ‘Ga jij slim op vakantie?’ en een interview met Maarten van Rossum.

De iKampioen is de derde applicatie die de ANWB uitbrengt voor de iPad. Vorig jaar verschenen de iPad-apps voor Reizen Magazine en een Stedenspecial. Het tijdschrift is naast via de iPad-applicatie nog steeds op internet te lezen via iKampioen.nl.

iKampioen

Downloaden: iKampioen (gratis)

Via Persdienst ANWB. Ook met dank aan Anita voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 19:54
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.