Nest-thermostaat

IFTTT waarschuwt Nest-gebruikers: ‘Niet overstappen naar Google-account’

Heb je een Nest-thermostaat of -camera in je huis en maak je gebruik van IFTTT om allerlei dingen te automatiseren, dan kun je het beste alles laten zoals het is. IFTTT waarschuwt dat je je Nest-account niet moet omzetten naar een Google-account.

Works with Nest stopt

Het zit namelijk zo: het Works with Nest-programma eindigt op 31 augustus en dat betekent dat bepaalde apps en apparaten van derden niet meer goed zullen werken. IFTTT Applets die voor de Nest thermostaat, rookmelder en camera zijn gemaakt zullen na 31 augustus blijven werken. Maar alleen als je je Nest-account daarvoor blijft gebruiken. Zodra je overstapt naar een Google-account (zoals Google aanbeveelt) werken de Applets niet meer.


Als je weigert te upgraden naar een Google-account, loop je later wel tegen problemen aan. Zo loop je nieuwe functies mis die alleen voor mensen met een Google-account beschikbaar komen. Google zegt dat ze werken om soortgelijke automatiseringen beschikbaar te stellen via de Google Assistent, maar het is nog de vraag of dat precies dezelfde mate van detail biedt.

Works with Nest zou eigenlijk al op 31 augustus compleet stoppen, waardoor alle third party-samenwerkingen abrupt zouden stoppen. Nadat het publiek protesteerde maakte Google een uitzondering voor bestaande Works with Nest-verbindingen. Die blijven voorlopig werken totdat ze in het nieuwe Works with Google Assistant-programma te gebruiken zijn. Alexa werd daarbij met name genoemd.

Heat Link van Nest Thermostat E.

Om te zorgen dat alles rondom je IFTTT-automatiseringen voor Nest blijft werken moet je het volgende doen:

  • Migreer je Nest-account niet naar een Google-account. Daarna werken de integraties niet meer en het is een onomkeerbaar proces.
  • Ontkoppel de Nest niet van IFTTT na 31 augustus, omdat je daarna geen verbinding neer kunt maken.

Wil je toch je account upgraden, dan vind je hier de instructies. De waarschuwing van de makers van IFTTT vind je hier.

Wil je aan de slag met IFTTT, dan vind je hier wat handige artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.