iCulture speelt: Table Tennis Touch, Biosis, JoyJoy en Record of Agarest War

Table Tennis Touch is een leuke pingpong game voor iPhone en iPad, JoyJoy een nieuwe arcadeshooter en meer mooie nieuwe games!

ICS Table Tennis Touch actieHet is de krenten uit de pap vissen in de iCulture speelt vandaag. De iPad-game Thomas Was Alone bespraken we al in een apart artikel en nu doen we er een schepje bovenop met vier leuke nieuwe games. Record of Agarest War is serieuze strategie voor de iPad, JoyJoy een lekker arcadespelletje voor tussendoor en Table Tennis Touch een fraaie, serieus uitgewerkte pingponggame. Hadden we je al voorgesteld aan Biosis en Atari’s Haunted House?

Table Tennis Touch: liefde voor het spel

Mooi is dat, dat je liefde voor het onderwerp terugziet in een product. Table Tennis Touch ziet er sexyer uit dan het imago dat je hebt van pingpong en is een complete en fraai uitgevoerde game. In verschillende, klinische gymzalen veeg en mik je met je batje tegen het witte balletje dat zo eenvoudig zo extreem ver van het tafelblad stuitert. Table Tennis Touch laat de personen weg en introduceerde juist veel bonusgames die voor afwisseling zorgen tussen de wedstrijdjes tegen de computer door. Zo dien je perse een specifiek vlak van het blad te raken, of mik je kegels omver als de emmer-achtige assistent Wiff Waff balletjes op je spuwt. Met elf tafeltennissers en een beloofde lange carrièrestand, hoef je geen fan van de sport te zijn om hiervan onder de indruk te zijn.

Downloaden: Table Tennis Touch (€3,59, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Biosis: slingeren in zwart

Spellen met een zwarte voorgrond en kleurrijke achtergrond zijn een recept voor enig succes op de iPhone en iPad en het is dus niet zo gek dat het nieuwe Biosis die kaart speelt. In tegenstelling tot wat je ervan verwacht op de screenshots, is het echter geen platformspel. Het laat zich beter vergelijken met Cut the Rope-achtige spellen, waarin je objecten manipuleert om naar je doel te komen. Ditmaal begeleid je de zwarte blob Mil, die ontdaan is van zijn plasmalichaam en dat kan bemachtigen in levels door al hangend en verplaatsend obstakels te ontwijken. De besturing waarin je objecten moest vastpakken en ook de afstand van het object tot Mil bepaalt, is even wennen.

Downloaden: Biosis (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Record of Agarest War: vechten en daten

We zeggen het maar meteen: Record of Agarest War is een strategisch rollenspel in hart en nieren. Je bekijkt de spelwereld van schuin bovenaf, laat poppetjes omstebeurt over een grid lopen en wisselt op deze manier klappen uit met je tegenstander. Dit biedt, net als in andere strategie spellen, de potentie om aan te voelen als een apart potje schaak. Record of Agarest War is zelfs zo’n genregame, dat het spel de visuele stijl van zijn oude soortgenoeten deelt. Op één manier weet Record of Agarest zich echter te onderscheiden: je werkt langzaam naar de verwekking van je afstammeling, waarna je met dit nieuwe personage verder speelt. Dit doe je door een relatie op te bouwen met één van de personages in je groep helden, waarna je op het einde van je avontuur kunt trouwen en een kind de wereld in brengt. Hierdoor is het spel niet alleen een strategisch avontuur: het is ook een datingsimulator.

Downloaden: Record of Agarest War (€13,99, universeel, iOS 5.0+)

JoyJoy: schieten in een kweekbak

Alsof een wetenschapper je in een bak water heeft gelegd en wat wil experimenteren met cellen. Daar hint het uiterlijk van de nieuwe shooter JoyJoy naar. En jij bent het proefpersoon dat van zich afbijt op al het gevaar op zich heen. JoyJoy is het serieuze broertje van Tilt to Live en omringt je in de beperkte ruimte door talloze gevaren. Zodra eentje je raakt, leg je het loodje en mag je opnieuw beginnen. Maar voor dat moment maakt JoyJoy zijn naam waar. Het is een lekker vlot en soepel besturend spel dat zowel leeghoofdig maakt als voldoening geeft. Zo’n spelletje dat je in trance speelt, en waar je in vlagen even behoefte aan kan hebben. Maar nee, het is niks dat je nog niet eerder hebt gezien.

Downloaden: JoyJoy (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Haunted House: goedmakertje?

Atari had wat goed te maken na het regelrechte fiasco dat Rollercoaster Tycoon 4 Mobile voor de iPhone en iPad heet. Dat probeert de uitgever nu met een spelletje dat aanvankelijk mateloos frustreert, totdat je het een beetje onder de knie krijgt. In Haunted House, klaarblijkelijk een remake van een spel dat ons niet echt meer bij staat, loop en spring je niet zelf met het mannetje, maar zorg je ervoor dat je zijn tocht veilig begeleidt. Je veegt om bruggen over kuilen aan te leggen, snijdt vleermuizen door op de aangegeven richting, zwiept trampolines omhoog, veegt spinnen een andere kant op en tikt je ondertussen suf om doodshoofden te sparen. Helaas is het ook na tig keer nog lastig om sommige swipes uit te voeren, waardoor je niet altijd het gevoel hebt dat je af bent gegaan door je eigen kunnen. De langwerpige schaduw op de muren is een leuk detail, de muziek is niet om aan te horen.

Downloaden: Hounted House (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.