LoryStripes: haal een stijlvolle streep door een foto

LoryStripes is een leuke foto-app voor iPhone waarmee je allerlei strepen op de foto aanbrengt, die een leuk diepte-effect veroorzaken.

LoryStripes iPhone header iOS 7Je hebt foto-apps die eigenlijk alleen maar doen wat andere applicaties al eens eerder hebben bedacht. En je hebt foto-apps die wel degelijk iets origineels verzinnen. LoryStripes is een tamelijk knullige naam voor een nieuwe iPhone-app waarmee je foto’s op een leuke manier kan verrijken. Je kiest uit tientallen verschillende en aanpasbare strepen om over je foto te leggen. Met een extra bewerking zorg je ervoor dat je delen naar de achtergrond veegt, zodat je een fraai diepte-effect creëert.

3D-strepen voor diepte-effect

LoryStripes komt van een bekende naam. Onder de nieuwe ontwikkelaarsnaam Pixite is de applicatie afkomstig van Ben Guerrette die eerder Tangent maakte, een foto-app met allerlei geometrische vormen en patronen om je foto mee te versieren. Dat kleine appje schopte het tot Apple’s uitgelichte apps in meer dan 100 landen en het zal ons niet verbazen als ook LoryStripes uitgroeit tot een favoriet van Apple zelf.

Je hebt de keuze uit veertig stijlen strepen. Sommige bestaan uit meerdere vertakkingen, maar je kiest vooral voor een vorm. Het betekent gelukkig geenszins dat je gewoon maar een standaardvorm op je foto plakt, integendeel. Met een knijpbeweging met twee vingers verander je de grootte van de vorm en door met één vinger te draaien, kantel je de streep. Het zijn namelijk geen platte vormen, het zijn daadwerkelijk 3D-objecten die een gevoel van diepte in de foto aanbrengen. Die diepte kan je pas echt onderstrepen – bewust woordkeuze – met de verschillende opties.

LoryStripes diepte op foto Fiat 500 LoryStripes paarse strepen foto iPhone

Kleurbewerking, masker en trucjes

Als je blij bent met de positie van een streep, pas je de kleur aan. LoryStripes herkent in de vorm zelf welk deel van de streep wat donkerder hoort te zijn voor extra diepte. En dan komt de klap op de vuurpijl: je kan delen van de strepen weghalen zodat de achtergrond weer de voorgrond wordt. Je kan het even snel doen met een vinger, maar kan de foto ook inzoomen om het extra nauwkeurig te doen. Een rood masker helpt je met het herkennen van het door jou weggehaalde gebied van de streep. Verder kan je ervoor kiezen de gehele foto wit te maken en juist alleen de strepen te voorzien van de foto-achtergrond, de kleuren negatief te maken en zien er nog een paar trucjes om er iets bijzonders van te maken.

Wat anders

Het hoeft ook niet bij één streep te blijven. Na je bewerking geef je aan of je de foto wilt opslaan, direct wilt delen op Instagram, Facebook en Twitter of dat je er nog een streep bij wilt zetten. Zo kan je foto’s volledig overspoelen met de kunstige, creërende effecten. Het is weer eens wat anders.

Downloaden: LoryStripes (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2013, 20:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.