CloudConvert: bestanden omzetten naar andere formaten op iOS

CloudConvert is een gratis iPhone en iPad-app waarmee je bestanden kan omzetten naar andere bestanden. PDF naar epub, mkv naar mp4.

CloudConvert iPhone iPadJe wil een document omzetten naar een e-book dat is geoptimaliseerd voor de Kobo Reader. Een jpeg-afbeelding omkatten naar tiff-bestand. Een flac-audiobestand terugdringen naar mp3 om ruimte te besparen. Foto’s samenvoegen in een zip-bestand zodat je er meer tegelijk kan mailen. Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan nu met de iPhone en iPad. Met de nieuwe app CloudConvert zet je tot 10 bestanden per dag gratis over.

CloudConvert kan bestanden openen in je fotoalbum op de iPhone of iPad, Dropbox of Google Drive. De app heeft bovendien ‘open in’ ondersteuning, zodat je allerlei bestanden en documenten vanuit andere apps kan openen in CloudConvert. De bestanden komen terecht in het hoofdmenu waar je drie functies hebt. Je kan ze één voor één omzetten met een druk erop, maar ook meerdere gelijksoortige bestanden tegelijk selecteren om ze in één keer om te zetten, samen te voegen of in te pakken als zip-bestand. Andersom kan het trouwens ook: ontvang je een zip-bestand in je mailbox, dan kan je die openen in CloudConvert en de inhoud ervan bewaren in Dropbox of Google Drive.

CloudConvert bestanden omzetten CloudConvert statistieken

Bestandsformaten

Meer dan 180 bestandsformaten zegt CloudConvert te ondersteunen. Het type hangt af van het bestandstype dat je zelf aandraagt. De meeste opties heb je met documenten van bijvoorbeeld Microsoft Office. Die kan je vertalen naar andere documenttypen als rtf, txt en html, maar ook als PDF en zes verschillende soorten e-bookbestanden. Een geluidsopname in wav-formaat omzetten naar mp3-bestand is geen probleem, een mkv-videobestand exporteren naar mp4 evenmin. Zo zijn er genoeg nuttige handelingen uit te voeren in CloudConvert. Een overzicht van de bestandsformaten zie je in de App Store-omschrijving. Indrukwekkend zijn de opties die je bij sommige bestandstypen hebt. Zo kan je een video inkorten, in kwaliteit behouden of verlagen en voorzien van de h264-codec die hem geschikt maakt voor mobiel.

Betaalmodel

In het gratis plan kan je elke dag maximaal 10 bestanden overzetten naar een ander bestandsformaat, met een limiet van 100MB of 10 minuten conversietijd per bestand. Je bestanden worden dan twee uur opgeslagen op de servers van CloudConvert, en alleen in die tijd kan je ze zelf opslaan op de cloudopslagdiensten, delen of openen in de andere apps die op je apparaat staan. Bestanden die je converteert, worden dus tijdelijk op de servers van CloudConvert gezet.

CloudConvert bestandsformaten CloudConvert input en output

Voor 4,49 euro koop je ‘200 conversieminuten’ en daar wordt het verdienmodel van de app een beetje troebel. Het overzetten van bestanden wordt namelijk weergegeven in MB’s en conversietijd. Maar in hetzelfde plan staat dat je maximaal 5 uur conversietijd krijgt voor die 4,49 euro. De limiet op de bestandsgrootte is dan in ieder geval vervallen, dus je hebt dan bijvoorbeeld ook de mogelijkheid films over te zetten naar een ander videoformaat. Bestanden worden 24 uur opgeslagen. Er is ook nog een pakket van 8,99 euro voor 500 conversieminuten en dezelfde voorwaarden. Onder de betaalmodellen staat dat conversieminuten afhangen van de bestandsgrootte: er zijn meer minuten nodig voor een groot audio- of videobestand en zo zie je het aantal minuten dat je nog over hebt ook eerder slinken. Maar met hoeveel, dat is van tevoren niet te zien. Je weet dus niet hoeveel conversies je werkelijk koopt voor het geld.

Unieke app

Er zijn meer bestandsconversie-apps voor iPhone en iPad, maar het grootste gedeelte legt zich toe op documenten naar PDF en ook apps die wat ambitieuzer zijn, bieden niet zo’n uitgebreid scala aan mogelijke conversies. Dat je niet precies voor hoeveel overzettingen je betaalt, kan CloudConvert zich dus prima veroorloven. Het is een unieke en handige app.

Downloaden: CloudConvert (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2014, 13:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.