iCulture speelt Montezuma Blitz, Stubies en een iets te simpel spel

Stubies voor iPhone is een echt designersspelletje. Je geeft alle vrolijke blokmannetjes richting

ICS Montezuma Blitz iOS GUMet het succes van Flappy Bird en diens vele klonen in het achterhoofd kan je je het volgende afvragen: moet een spel simpel zijn of vooral simpel van opzet zijn? Het antwoord komt wel bovendrijven in deze iCulture speelt. Want Montezuma Blitz kopieert makkelijk de spelformule van Candy Crush Saga en Stubies ziet er makkelijk uit, maar ze zijn allebei stukken beter dan Escape from Ublilion. Een véél te makkelijk spel.

Escape from Ubilion: ‘iets’ te simpel

ICS Escape from Ubilion iOSEen spelletje uitdagend maken is nog een hele kunst, bleek gisteren al uit onze test van Flappy Bird-opvolgers. Escape from Ubilion trekt de aandacht in de App Store met screenshots die doen denken aan Rayman, maar helaas is het spel niet van dezelfde kwaliteit of komt het ook maar in de buurt. De tegenstanders die tijdens het rennen op de grond staan en in de lucht hangen bewegen niet en ook al moet je van platform naar platform bewegen: springen is soms niet eens nodig omdat je toch wel op het volgende platform valt. Zo hoefden we de eerste pak ‘m beet dertig procent van een highscorepoging niet eens te springen! Het bleef ook de enige poging.

Downloaden: Escape from Ubillion (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Montezuma Blitz: wat Candy Crush kan…

ICS Montezuma Blitz iPad iPhoneDe bekende muziek, de bekende vorm van de steentjes die je wegspeelt en ook dezelfde geluidseffecten die ooit zo lekker origineel waren, zijn weer terug. In navolging van Jewel Quest heeft ook Montezuma zichzelf heruitgevonden volgens de Candy Crush-formule. Dat betekent dat je je steeds verder opwerkt op een levelspoor, waarin elk level een andere doelstelling met zich mee brengt. Spaar 150.000 punten, combineer 60 rode steentjes, speel 30 stenen weg met een diamant erin. Alles van de formule is gekopieerd. Dus ook het inloggen met Facebook, de vijf levens die op raken als je een level niet haalt, de power-ups en… nou ja, alles. Het enige verschil is dat je in Montezuma Blitz elk potje slechts één minuut de tijd hebt om de klus te klaren. En zo kan het nog een leuke, onderscheidende en zenuwachtige bedoeling worden.

Downloaden: Montezuma Blitz (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Stubies: blokmannetjes zonder richting

ICS Stubies iPhone iPadSoms zie je aan een spelletje dat een designer eraan ten grondslag lag. Dat het spel om het design van de figuurtjes is verzonnen. Ontmoet Stubies: zo’n soort spel. Schattige blokmannetjes lopen het parelwitte scherm binnen en je geeft ze zelf maar één doel: dat ze tegen elkaar aanlopen. Dan verdwijnen ze, krijg je je punten en ben je dichter bij het halen van een level. Hoe verder je komt in het spel, hoe meer mannetjes door elkaar lopen en hoe meer wateren het wit doorbreken. Gevaarlijk, want valt een mannetje daarin, dan verlies je een van je drie sterren. Je stuurt de mannetjes door ze aan te tikken en subtiel de juiste kant op te geven. Met een dubbeltik duw je iemand bovendien even onder de grond, zodat twee anderen erover kunnen lopen en elkaar treffen. Het spel bouwt het concept verder en verder uit, maar weet dit: het is altijd een zenuwspelletje.

Downloaden: Stubies (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.