iCulture speelt Heroes of Honor, Shadow Blade en Moby’s Revenge

Heroes of Honor voor iPhone en iPad is een nieuwe online management- en strategiegame en we spelen het heftige platformspel Shadow Blade.

ICS Heroes of Honor header iPad iPhoneOf je nou in bent voor een snel spelletje tussendoor, houdt van een ouderwetse game waarin je reflexen op de proef worden gesteld, of meer op hebt met een managementgame die elke ochtend, middag en avond kan opslokken… ze zijn alledrie vertegenwoordigd in de iCulture speelt vandaag. Je zou ook nog kunnen zeggen dat er een strategiespel in de gamesrubriek van iPhoneclub.nl staat, want Heroes of Honor doet ze eigenlijk allebei: management en strategie.

Walvis ontsnapt in Moby’s Revenge

ICS Moby's Revenge iPad iPhoneHeb je de beelden van de in Japan gevangen dolfijnen gezien op het journaal gisteren? Naar van? Moby’s Revenge voor iPhone en iPad kon niet op een beter moment komen. Het highscorespelletje lijkt als twee druppels water op het Nederlandse en onlangs besproken Small Fry, maar dan met het verschil dat je nu met een walvis zwemt. Een uit het aquarium ontsnappende walvis, die je simpelweg omhoog en omlaag stuurt door al dan niet het beeld in te drukken. Zo ontwijk je mijnen en visnetten, spaar je munten voor upgrades en verander je in een van de handvol überwalvissen die hun weerga niet kennen. Ik bedoel maar: waar heb je eerder een tweekoppige gele walvis gezien die hele boten wegbeukt met een hoorn op een van de twee neuzen? Ik bedoel maar. Small Fry is iets uitdagender dan Moby’s Revenge, maar ook dit highscorespelletje is weer goed voor wat potjes tussendoor.

Downloaden: Moby’s Revenge (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Heroes of Honor: realtime online strategie

ICD Heroes of Honor screenshot iPad iPhoneIn Heroes of Honor bouw je in je eigen tijd aan een dorp. Huisvesting, markten, boogschutterijen, kastelen en alles wat eruit voortkomt verschijnt zodra jij er geld en materiaal voor hebt. Dat materiaal verkrijg je onder andere in gevechten met andere spelers, maar die zijn nu eens niet passief. Vergeet het toekijken hoe je kapot wordt geplunderd in Clash of Clans: hier word je op het matje geroepen en moet je zelf ter plekke verdedigen of aanvallen. Dat doe je met troepen die minstens zo groot zijn weergegeven als je gebouwen en ook minstens zo belangrijk zijn. Hun waardes verraden hun afkomst en kracht tijdens gevechten, en je mag ze echt wel flink positioneren om de tegenstander mores te leren. Natuurlijk kan je het jezelf allemaal gemakkelijker maken met in-app aankopen. Het wordt je zelfs verleidelijk gemaakt, door de soms lange tijden die je moet overbruggen voor de volgende stap in het bouwen van je dorp en eenheden. Maar toch: Heroes of Honor heeft het. Dit kan wel eens een grote worden.

Downloaden: Heroes of Honor (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Shadow Blade: ninja in optima forma

ICS Shadow Blade iPad iPhoneMet allerlei rare, lugubere cartoontiteltjes op de iPhone en iPad is de term ninja aardig gedevalueerd. Shadow Blade is een van die games die daar fel tegen strijdt. Dit is ninja-waardig spul, dames en heren. Met een aardige veegbesturing maar strakkere joystickbesturing spring je tussen muren met stekels, ren je naar tegenstanders toe om ze onderuit te schoppen en doorklief weer andere badguys. Shadow Blade heeft veertig levels die je soms wel even laten slikken. Soms dien je ze opnieuw en opnieuw te beginnen om de gevaren te ontwijken en het te laten tot de eindstreep, maar áls je ze haalt, dan gebeurt dat in één grote roes waarin alles lukt. Dan schittert Shadow Blade. Wat de game verder goed doet, is dat het een excentrieke sfeer heeft. Het snijdt geen belegen Samurai-thema aan, maar mengt feodaal Japan met industriële berggebieden en riolen waarin elektrocutiegevaar heerst. Shadow Blade heeft dan weer wat weg van de Turtles, dan weer van Spawn. Bij elkaar opgeteld is het een platformgame met een overtuigende besturing én karakter.

Downloaden: Shadow Blade (€1,79 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.