iCulture speelt: Hay Day, Angry Birds Star Wars II en Snow Spin

Snow Spin kan wel eens een groot Temple Run- en Candy Crush-achtig succes worden op iPhone en iPad. Leuk snowboardspelletje!

ICS Snow Spin iPad iPhone headerIn de iCulture speelt vandaag in ieder geval twee iPhone- en iPad-games die hun sporen allang hebben verdiend. Het Farmville-achtige Hay Day blijft maar doorploeteren met grote updates voor het beheren en uitbreiden van de boerderij en Angry Birds Star Wars II is voorzien van liefst 44 nieuwe levels. We spelen ook een game waarvan je ongetwijfeld meer gaat horen: Snow Spin. Tel Candy Crush Saga en Subway Surfers bij elkaar op en je komt al een heel eind, net één dag voor het gaat sneeuwen.

Hay Day in kerstsfeer

ICS Hay Day update kerstDe kerstman, kerstboom en kerstverlichting ontbreken niet als te kopen decoraties in de nieuwste update van het enorm populaire Hay Day, maar de nadruk in Hay Day versie 1.15.34 ligt op… nee! Normaal is er een overkoepelend thema in een update van het Farmville-achtige spelletje, maar dat blijft ditmaal uit. Het is meer een samenraapsel van allerlei vernieuwingen. Het meest opvallend is wat ons betreft de wortel-etende ezel die je aan je boerderij kan toevoegen, maar ook de broodjesbar is leuk. Daarin maak en verkoop je broodjes ei, bagels en spek-tomaat broodjes. Verder is het vissen uitgediept, zoals in de vorige updates. Je kan je opwerpen tot meester van de visplek, met kunstaas en een netmaker om de drie sterren per machine te verdienen. De viskoffer kan je vergroten (met hetzelfde materiaal als de silo) en er zijn nieuwe beloningen voor kreeftvissen. In de interface is nieuw dat je nu een indicatie ziet als een bevriende speler hulp nodig heeft op zijn boerderij. Je ziet in de krant meteen een vinkje staan bij reeds bezochte boerderijen. Verder kan je nu bij elke bestelling kiezen uit drie verschillende producten in plaats van één.
Downloaden: Hay Day (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

44 levels voor Angry Birds Star Wars II

ICS Angry Birds Star Wars II updateHet laatste deel in de serie totdat volgende week Angry Birds Go uitkomt, heeft een grote update gekregen. Angry Birds Star Wars II is voorzien van maar liefst 44 nieuwe levels in één keer. Er zijn updates van Angry Birds-games die het voor minder doen. De 44 levels zijn verdeeld over twee kampen, die elk bestaan uit 20 nieuwe levels en 2 bonuslevels. In het hoofdstuk Battle of Naboo kies je voor de Bird of de Pork Side. In de laatste beleger je stellingen in de hoofdstad Naboo en sta je uiteindelijk tegen Jedi Master Qui-Gon Jinn in het baasgevecht. In de Bird Side zie je de schade die is aangericht in Naboo en fladder je vervolgens verder de ruimte in. De nieuwe update brengt naast het grote aantal levels ook nog drie gratis personages met zich mee die hun entree in de serie doen. Zo kan je Star Wars-figuren Padme, Captain Panaka en Zam Wesell spelen.
Downloaden: Angry Birds Star Wars II (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Snow Spin

ICS Snow Spin screenshot iPhoneWe gaan het meteen zeggen: Snow Spin is een succes in wording. Het voldoet aan alle eigenschappen om er een te worden. Het ziet er koddig uit. Het klinkt vrolijk. Het komt meteen vertrouwd over door renspelletjes als Temple Run en Subway Surfers. Maar het heeft de levelopbouw van Candy Crush Saga, waarin je op elk level drie sterren maximaal kan halen. En het belangrijkste: Snow Spin is leuk. Op je snowboard veeg je naar links, rechts en omhoog om bij te sturen of te springen en zo voldoe je elk level aan een doel. Board tien kratten omver. Pak vijf schatkisten. Ontwijk alle mammoeten. In nogal veel van de levels hoef je andere objecten alleen maar te raken, maar dat is een geinige bezigheid in het spel. Je voltooit alle levels binnen een tijdslimiet en als die op is, zet onze besnorde snowboarder een sprong ik op zijn plank en stuur je hem in slowmotion bij van doelwit naar doelwit. Net zolang totdat je met je snoet in de sneeuw ligt. Dat toetje geeft elk level iets extra’s, een bonusgevoel wat het nog leuker maakt om meteen verder te spelen. Het spelletje van Ezone.com telt nu nog vijftig (erg simpel beginnende) levels, maar daar gaat het ongetwijfeld niet bij blijven. Zo gaat dat met successen.
Downloaden: Snow Spin (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3.+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 19:19
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, hay day, iculture speelt, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.