AlertsPro: weeralarm-app van makers WeatherPro

AlertsPro is een iPhone-app van de makers van WeatherPro en MeteoEarth speciaal voor weerwaarschuwingen die je zelf kan instellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AlertsPro iPhone weeralarm op iOSHet Duitse MeteoGroup dat verantwoordelijk is voor de succesvolle weerapp WeatherPro, heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPhone. AlertsPro is geen complete weerapp zoals WeatherPro of MeteoEarth, maar richt zich puur op weeralarmen. Je kan waarschuwingen krijgen voor bosbranden, vrieskou, hitte, ijzel, ijzige wegen, kou, onweer, zware storm, zware regen, zware sneeuwval of algemene weeralarmen. Daarbij zit wel een addertje onder het gras.

En dat is dat je twee keer betaalt voor AlertsPro. Als je de applicatie koopt voor 1,79 euro, verwacht je alle functies al in huis te hebben. Maar het tegendeel is waar. Je kan een lijst met locaties instellen en per locatie zien wat voor een weer er heerst en of er een weeralarm geldt voor de komende 48 uur. Maar: pushberichten daarvoor ontvang je standaard niét.

AlertsPro ingestelde waarschuwingen AlertsPro toelichting

Om die te krijgen voor alle locaties, betaal je 1,79 euro per kwartaal of €5,49 euro per jaar voor een Premium-lidmaatschap dat je ook in de andere apps van MeteoGroup kan gebruiken. Je krijgt in AlertsPro dan ook toegang tot de andere functies in de applicatie. Zo kan je per weersituatie (in de inleiding genoemd) én per locatie instellen bij welke zwaarte je een pushbericht wilt ontvangen. In Leeuwarden wil je misschien een waarschuwing bij redelijk ijzige wegen, in het Spaanse Fuengirola bij een hevige bosbrand.

Je hebt ook alle weerkaarten tot je app in de beschikking. Zonder een Premium-lidmaatschap zie je de waarschuwingskaart en een buienradar en wolkenradar die alleen het huidige tijdstip tonen. Mét een abonnement kan je beide de radars animeren en tot twee uur vooruit kijken. Je bekijkt dan ook de onweerskaart.

AlertsPro waarschuwingen op kaart iPhone AlertsPro iPhone regenkaart

De prijs die je neerlegt voor de MeteoGroup-apps, heeft ermee te maken dat de ontwikkelaar zijn eigen weerstations inzet om aan de meetgegevens te komen. AlertsPro moet waarschuwingen bieden voor Europa en de Verenigde Staten, maar Griekenland valt daar bijvoorbeeld niet onder. Om een indruk te krijgen van de ondersteuning van landen, kan je de bijbehorende website Noodweercentrale.nl raadplegen.

AlertsPro is door de persoonlijke voorkeuren die je kan invoeren per locatie en weertype, absoluut de meest uitgebreide weeralarm-app voor de iPhone. Of dat je de abonnementkosten waard is, is aan jou.

Pluspunten

  • Specifieke weeralarmen op locatie
  • Abonnement te combineren met WeatherPro

Minpunten

  • Prijzig
AlertsPro hanteert verkeerde omschrijvingen in de half naar het Nederlands vertaalde app. We hebben het nagevraagd: voor 1,79 euro krijg je 3 maanden Premium, voor 5,49 euro een heel jaar. Met het abonnement kan je ook gebruik maken van de Premium-functies van WeatherPro en MeteoEarth. Heb je daarin een abonnement, dan werkt dat ook in AlertsPro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:20
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.