iCulture speelt: 3 Flappy Bird-games met Robin van Persie!

Eén legendarisch doelpunt en Robin van Persie is ineens de ster in DRIE Flappy Bird-achtige games. Welke Flying Dutchman-game wint?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Robin van Persie Flappy Bird games iOSHet is echt waar. De App Store telt momenteel niet een, niet twee maar DRIE games die iets heel specifieks en toch precies hetzelfde doen. Drie games waarin het gele vogeltje uit Flappy Bird is vervangen door… Robin van Persie. Een van de sterren van het Nederlands elftal dankt de games aan zijn onwerkelijk fenomenale goal tegen Spanje, die zó imponeerde dat hij de wedstrijd volledig deed kantelen. Dit zou de iCulture speelt niet zijn als we de drie Flappy van Persie-games niet loodrecht tegenover elkaar zouden zetten.

The Flying Dutchman

Robin van Persie The Flying DutchmanOntwikkelaar: Nida Tekinerdogan
Releasedatum: 9 dagen na het doelpunt
App Store-omschrijving: Een legendarisch doelpunt verwerkt in een spel! Hoeveel legendarische doelpunten scoor jij? Verbeter je highscore tijdens het WK keer op keer en probeer topscoorder van het Nederlands elftal te worden!
Wat wij vinden: The Flying Dutchman is bedoeld als reclame voor De Studentenapp, maar maakt geen beste beurt. Een hoopje pixels dat nog net als Van Persie te identificeren is, stuitert met het grootste gemak door de witte palen, over de evenzo pixelige voetbalgrasmat onderin beeld. Je zet een highscore (opgemaakt als voetbalstand) met twee vingers in de neus en hoort niks. Noppes. Nada. Er is geen geluid.
Slotwoord: NO GOAL.

Flappy Flying Dutchman

Robin van Persie Flappy Flying DutchmanOntwikkelaar: BluMedialab.com
Releasedatum: 9 dagen na het doelpunt
App Store-omschrijving: De onofficiële WK2014 game: Geweldige flappy bird achtige game voor liefhebbers van de cup in Brazilië. Ook samen te spelen met een vriend op afstand. Wie haalt de hoogste score? Pas op: erg verslavend!
Wat wij vinden: Als Flappy Bird-kloon doet Flappy Flying Dutchman niet perse iets fout. Je moet namelijk eventjes (maar ook weer niet te lang) op gang komen om een aardige highscore te zetten. De afwerking is matig, met semi-sfeervolle stadiongeluiden, enorme doelen en ballen en opnieuw een erg kleine Van Persie. Maar FFD heeft een killer feature: start de game tegelijk op met een vriend, kies voor Online en speel tegen elkaar.
Slotwoord: GOAL.

Vliegende van Persie

Robin van Persie Vliegende van PersieOntwikkelaar: Gembly
Releasedatum: 10 dagen na het doelpunt
App Store-omschrijving: Maak ook doelpunten net zoals Van Persie. Vlieg, kop de bal en win het WK 2014 in Brazilië! Van Persie maakte zijn nu al legendarische goal in de WK2014 wedstrijd tegen Spanje die uiteindelijk in 5-1 voor Nederland eindigde! Beleef het geweldige gevoel opnieuw en speel het spel!
Wat wij vinden: Gembly had maar liefst één dag meer ontwikkeltijd (of Apple-goedkeurtijd) dan de twee andere games. Nou, dat merk je hoor. Vliegende van Persie benadert het dichtst het Flappy Bird-gevoel. Het spel is helaas net wat makkelijker dan Flappy Flying Dutchman, maar bedient soepeler en heeft door zowel stadiongeluiden als het commentaar van Jack van Gelder ook meer het gevoel van de wedstrijd in kwestie te pakken. In vergelijking met de concurrentie is het ook nog een hoogvlieger qua design.
Slotwoord: GOOOOOOL.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:21
Categorie Games
Onderwerpen flappy bird, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.