Flavyr voor iPhone en iPad ruimt je foto’s op en gaat sociaal

Flavyr voor iPhone en iPad is een handige en stijlvolle applicatie die foto's en video's ordent op tijd, locatie en afspraken in je agenda.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

album flavyrSommige iPhone-bezitters vinden hun filmrol een gezellige warboel, anderen vinden het frustrerend dat hun screenshots tussen hun vakantiefoto’s staan. Voor die laatste groep kan het populaire Flavyr een goede oplossing zijn. Deze prijswinnende applicatie ordent niet alleen je foto’s en video’s door ze op basis van tijd, locatie en afspraken in je agenda in albums te plaatsen, maar heeft nu ook nieuwe sociale functies om iets met die albums te doen. Zo kun je albums voortaan delen in de nieuwe timeline van Flavyr zelf, maar ook via Whatsapp, Facebook, e-mail, iMessage en Twitter.

Stijlvol en opgeruimd

Wanneer je een album deelt via iMessage of e-mail stuur je anderen simpelweg een link waarmee zij jouw foto’s kunnen bekijken en opslaan, zonder dat ze daarvoor de Flavyr app hoeven te installeren. Ook nieuw is de gedeelde timeline, waarin je foto’s ziet die vrienden met je hebben gedeeld. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van gedeelde herinneringen. Om deze foto’s te bekijken kun je op het hoofdscherm simpelweg op Shared tikken. Tot slot heeft de applicatie nu meer manieren om albums vóór het delen te bewerken.

albumoverzicht flavyrflavyr voorbeeld

Wat opvalt bij het gebruik van Flavyr is dat de app uit zichzelf zelf al screenshots achterwege laat en niet in onze albums opneemt. Vinden wij prettig, maar misschien denkt niet iedereen daar zo over. Verder staan alle foto’s op datum en moment bij elkaar in afzonderlijke, strak vormgegeven albums. Tik op Edit om ze te verwijderen en tik binnen het album op Edit om de selectie van foto’s aan te passen. Zo kun je kiezen om meer foto’s in het album te plaatsen of juist geselecteerde foto’s uit het album te laten. Alle ‘restfoto’s’ die niet bij een bepaald moment lijken te horen rangschikt Flavyr in stapeltjes tussen de albums door. Één minpunt: als jij foto’s in de reststapel toch bij elkaar in een album wil plaatsen is daar geen mogelijkheid toe.

Flavyr versus Tidy

Wanneer je geen behoefte hebt aan Flavyr’s nieuwe sociale functies en nòg meer manieren zoekt om je foto’s te ordenen of op te ruimen is Tidy ook zeker een kijkje waard. Die app kan niet alleen foto’s op tijd of locatie sorteren, maar ook op vorm. Zo worden screenshots van vierkante Instragram-foto’s, portretten, landschappen en panorama’s gescheiden.

album aanpassen flavyrflavyr album delen

Uiteindelijk heb je bij Tidy iets meer mogelijkheden om zelf dingen aan te passen en eigen albums te maken, maar bij Flavyr zijn de sociale deelfuncties wel weer erg handig. Bovendien is Flavyr universeel, dus kun je foto-albums ook lekker op je iPad bekijken. Beide apps zijn in ieder geval een grote stap vooruit op het eeuwige scrollen door je filmrol. Ideaal om lekker door een vakantiealbum of andere fotosessie te laten bladeren, zonder allerlei ruis tussendoor.

Downloaden: Flavyr (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.