iCab Mobile Browser 5.0 krijgt meer instellingen om privé te surfen

iCab Mobile Browser op de iPad is een van de meest veelzijdige browsers op het tablet van Apple na update 5.0. Het internetprogramma gaat nu nog beter om met privé surfen.

iCab Mobile Browser voor de iPadiCab Mobile was al een van de meest veelzijdige browsers op de iPad, iPhone en ipod touch. Nu versie 5.0 te downloaden is, heeft de applicatie aan nog meer functionaliteit gewonnen. De voornaamste verandering is een timer voor het privé internetgebruik. Als je terugkomt in het programma voordat de vooraf ingestelde tijd op is, kun je rustig verder surfen in de privéstand met alle instellingen intact. Andere grote verbeteringen zijn de mogelijkheid om de tabs, bladwijzers en geschiedenis met Firefox te synchroniseren en een webpagina opslaan als PDF.

Nieuw is ook de ondersteuning van de iPhone-native Twitter-applicatie die officieel geïntroduceerd wordt in iOS 5. Met iCab Mobile kun je op die manier naar elke pagina verwijzen vanuit de applicatie. Webjunkies zullen profijt halen uit het feit dat de bron van de pagina met syntax-highlighting wordt getoond.

iCab Mobile voor de iPad vernieuwdDe synchronisatie met Firefox werkt overigens op dit moment nog één kant op. Dat betekent dat je in iCab Mobile de bladwijzers, geschiedenis en de openstaande tabs van Firefox kunt benaderen, maar nog niet andersom. De website die je als laatst opent in iCab Mobile zal (in ieder geval tot er een extensie voor uitkomt) nog niet worden geopend in Firefox voor de pc of Mac dus.

iCab Mobile was al geen karige browser qua functies, maar gaat op een aantal nog dieper in vanaf versie 5.0. Zo kun je nu zelfs per site instellen voor welke browser iCab Mobile wordt aangezien. Dat kan handig zijn als je perse geen mobiele versie van een pagina wilt zien. Er zijn meer opties om privégegevens te verwijderen en de link van een downloadbaar bestand (overigens al langer in de browser te downloaden) kan gekopieerd worden naar het prikbord.

Downloaden: iCab Mobile Web Browser (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 21:28
Categorie Diensten
Onderwerpen game, icab, Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.