iculture-biz
iCulture Biz
Bobclass iPad CRM app uit Nederland

Nederlandse CRM-app Bobclass voor iPad richt zich op trainers

Bobclass is een Nederlandse klantenrelatie-app die zich richt op coaches en trainers. De applicatie combineert agenda, e-mail en betalingen.

Bobclass iPad betalingenBij bedrijven, winkels en grote verenigingen zijn CRM-apps voor het klantenbeheer al lange tijd gemeengoed, maar daarmee is nog niet de hele markt gedekt. Het Nederlandse Bobclass is een iPad-app die geschikt is voor kleine ondernemers, maar zich nadrukkelijk richt op coaches, trainers en andere instructeurs. De applicatie combineert het spelers- of klantenbestand met een tijdschema en verstuurt handige bevestigingsmails.

Bobclass is gemaakt door twee Nederlandse ontwikkelaars die zich Court Four noemen. De applicatie is echter in het Engels uitgevoerd. Hij verwelkomt je met een grote weergave van de activiteiten van die dag, maar met een druk bovenin beeld roep je een weekoverzicht in beeld met een bekend blokkenschema voor de afspraken. Alle knoppen zijn overzichtelijk bovenin beeld gegroepeerd.

Met een druk op de profielknop zie je een overzicht van de studenten, klanten of sporters. Die kan je eenvoudig koppelen aan afspraken, acties en betalingen. Alle ontwikkelingen worden in persoonlijke dossiers bijgehouden.

Bobclass CRM-app agenda blokken contacten

Voordat je aan de slag gaat met Bobclass, druk je de instellingenknop bovenin beeld en voer je alle informatie in die je later kunt en wilt raadplegen. Je hebt er een eenvoudige takenlijst onder de knop, maar zet ook je eigen profiel op, activeert contactsynchronisatie met de iPad of Google en geeft hoe lang standaard sessies duren. De instellingen gaan nog verder: van werkdagen invoeren tot activiteiten bepalen, van locaties aanduiden tot prijzen specificeren, van mailsjablonen maken tot betaalmethodes opstellen.

Bobclass ontwikkeling speler

Omdat Bobclass al die instellingen op een aparte pagina groepeert, is de applicatie in de andere schermen overzichtelijk. Een nieuwe afspraak in de agenda zetten is een fluitje van een cent, aantekeningen of korte video’s (maximaal 30 seconden) toevoegen eveneens. Je handelingen worden overzichtelijk verwerkt in een activiteitenfeed. Bobclass maakt bij het afsluiten van de app zelf een backup.

De aanschafprijs van Bobclass is misschien een drempel voor wie de applicatie even wil proberen, maar voor een stabiel werkende en goed bedienende CRM-app met handige mailsjablonen is de app ook voor deze prijs het overwegen waard.

Pluspunten

  • Overzichtelijke CRM-software
  • Mailsjablonen

Minpunten

  • Geen proefperiode

Dit artikel maakt deel uit van de serie iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor ondernemers en bedrijven interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 21:07
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen crm, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.