HQ: To Do en Dooo takenlijst-apps voor de iPhone vandaag gratis

De iPhone-apps HQ To Do en Dooo helpen je beter te organiseren. De vandaag gratis applicaties bieden simpele takenlijsten met functies zoals herinneringen zetten, voice-memo maken en taken afvinken.

Takenlijsten voor iPhone gratisNieuwe deadlines, ideeën en doorlopende projecten. Aan het begin van de week zorgen de iPhone-applicaties HQ en Dooo ervoor dat je alle taken en kopzorgen overzichtelijk op een rij kan zetten. Met beide apps kun je to-do en takenlijsten maken in een strakke vormgeving, maar qua mogelijkheden verschillen ze op punten. Zo kun je met HQ To Do op langere termijn projecten plannen en kan je met Dooo voice-opnames maken. De toepassingen zijn alleen vandaag gratis te downloaden uit de App Store.

HQ: To Do voor iPhone

HQ: To Do biedt twee soorten taken in verschillende tabbladen die je bovenin het scherm ziet: projecten en lijsten. Onder projecten kun je eenvoudig deadlines en tijdgeboden afspraken zetten. In de overzichtspagina zijn ze voorzien van een datum en als je onderin het scherm sorteert op Due: Soonest (eerst afgelopen deadlines), krijg je de snelst uit te voeren taak meteen bovenin het scherm te zien. Onder lijsten vallen tijdlozere taken. Je kan bijvoorbeeld een opsomming maken van vaste lasten, een boodschappenlijst of misschien wel de concerten die je nog wilt zien.

De opzet waarin je projecten en lijsten aanmaakt, is op het invoeren van een datum na, hetzelfde. Je geeft een nieuwe taak een naam, bepaalt de prioriteit van 1 tot en met 5 en geeft de taak de kleur geel, groen, rood, paars of groenblauw mee. Als je vervolgens op de aangemaakte taak klikt, kun je onderliggende taken invullen. Zo kun je bij de boodschappenlijst alle items op een rij zetten. Als je de lijst vervolgens gebruikt, zet je een vink voor de objecten die je hebt en houdt een teller op de overzichtspagina bij hoeveel procent van de taak is volbracht.

HQ: To Do’s grootste kracht is het uiterlijk. Het ziet er fantastisch, strak uit zonder sober te worden door alle kleuren die je kan gebruiken. Je zou er bijna taken voor uit de mouw schudden.

Downloaden: HQ: To Do (vandaag gratis, anders €2,39)

Dooo voor iPhone

Dooo snijdt het beeld in twee kolommen. Dingen de je vandaag te doen hebt, staan aan de linkerkant en onuitgevoerde taken aan de rechter. Onderin prijken drie knoppen: een taak met voice-opname maken, een gewone taak maken of een taak met foto maken. Die komen vervolgens automatisch in het Today-vak terecht. Je hebt vijftig tekens om een taak te beschrijven, maar alleen de eersten daarvan lees je terug in het overzicht. Door op een taak te drukken, krijg je de volledige beschrijving en indien van toepassing, een kader met de foto of geluidsopname.

Deze applicatie draait echt om wat er vandaag te gebeuren staat. Nadat er een taak is aangemaakt, kun je erover swipen om hem geel of rood te markeren om het belang ervan te onderstrepen. De derde en laatste optie is Delete. Je kan echter ook de andere kant van een taak op swipen. Dan ontvouwen de opties ‘vastpinnen’ en een timer instellen zich. Daar staat ook de optie ‘Done’, waarmee je aangeeft dat een taak is volbracht. De tekst van de taak komt dan te staan in de derde kolom History, die je bereikt door te swipen op de kolomnamen.

Dooo geniet een simpele opzet met weinig mogelijkheden om taken op lange termijn te plannen, maar pakt uit met een handige voice- en timer-functie.

Downloaden: Dooo (vandaag gratis, anders €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2011, 15:56
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.