AppEvent: Connaisseur voor iPhone verhoogt je wijnkennis

Connaisseur is een wijnquiz-app voor de iPhone. Met Connaisseur leer je alles over wijn aan de hand van weetjes, maar je kunt ook met het beantwoorden van de juiste vragen bewijzen dat je echt een wijnkenner bent.

connaisseurConnaisseur is een app die alweer anderhalf jaar geleden voorbijkwam op iPhoneclub. We gaven toen ook een lijstje van andere wijnapps voor de iPhone en die is nog opvallend actueel. Zo heel veel wijnapps komen er blijkbaar ook niet uit. Connaisseur is een app die je leert om deskundig mee te praten. Wijnkenner Harold Hamersma bedacht 490 lastige vragen over wijn, waar je in de app antwoord op moet geven. Hoe meer goede antwoorden je geeft, hoe hoger het niveau dat je in de applicatie bereikt. De beste Connaisseur maakt maandelijks kans op een kistje wijn. Hamersma is de auteur van het allesomvattende jaarboek De Grote Hamersma, de dikste wijngids van Nederland.

Dat Connaisseur vandaag gratis is te downloaden via AppEvent is geen toeval. Vandaag wordt namelijk De Grote Hamersma 2012 geïntroduceerd dus app is meteen mooie promotie voor het boek. Volgens de jury van de Gourmand World Cookbook Award is het trouwens de beste wijnkoopgids van Nederland, maar daarbij is vast niet naar iPhone-apps gekeken. Wijngids en Wijnkoopjes zijn alternatieve wijngidsen op de iPhone.

Downloaden: Connaisseur (tijdelijk gratis, normaal €3,99)

connaisseur-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2011, 10:19
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen appevent, gratis, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.