TagFolder: zet logo’s en smileys in mapnamen op de iPhone

TagFolder is een applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je de namen van mapnamen op iOS kunt voorzien van logo's en icoontjes. Dat is mogelijk zonder illegale handelingen.

Aangepaste mapnamen iPhone met TagFolderSommige apps wurmen zich in de raarste bochten zodat we ook zonder jailbreak kleine aanpassingen in het systeem van de iPhone of iPod touch kunnen maken. Zo zijn er applicaties die een toetsenbord met smileys voor je installeren of die achtergronden bieden waardoor elke app een achtergrondje krijgt. Het vandaag gratis te downloaden TagFolder maakt het mogelijk de namen van mappen op je iPhone te voorzien van verschillende symbolen.

TagFolder is een toepassing waarmee je de beschrijving van een map op de telefoon kan samenstellen uit tekst en logootjes. Tijdens het samenstellen van de beschrijving, zie je bovenin de app meteen een preview hoe het eruit komt te zien. Zo weet je precies hoeveel letters je kan gebruiken voordat de naam wordt onderbroken door puntjes, zoals ook soms het geval is bij namen van apps. Met tabbladen in het midden van het scherm kies je tussen tekst, logo’s en een paar standaard aangemaakte labels. TagFolder naam van map bewerken op iPhoneBij de logo’s verschijnen onderin zes rubrieken: door de makers geselecteerde, personen, locaties, grappig, leven en symbool. Op elke pagina staan 21 logootjes en elke rubriek heeft 3 tot 6 pagina’s. Er zij dus heel wat symbolen om uit te kiezen.

Het is niet zo dat je vanuit de – overigens zeer fraai afgewerkte – applicatie TagFolder meteen de namen van mappen kan aanpassen. De help-sectie onder het vraagteken laat al zien hoe je de app wél gebruikt. Nadat je de naam van een map hebt samengesteld, druk je op de map erboven. Daarmee wordt de naam die je hebt gemaakt, gekopieerd naar het klembord. Vervolgens kun je lang op een map op een homescreen drukken om de naam ervan te wijzigen. Je verwijdert de huidige naam, houdt het tekstveld ingedrukt, gebruikt de optie ‘Plak’ en ziedaar: de eigen mapnaam met logo staat bij de map. Zo kan de map met foto-apps voorzien worden van een camera, de map met reisgidsen van een vliegtuigje en games van een 8-ball, een stel kaarten of een dartboard. Er zijn genoeg opties.

Klik de screenshots hieronder aan voor een grotere weergave van de voorbeelden die wij maakten.

Downloaden: TagFolder (tijdelijk gratis, anders €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2011, 15:45
Categorie Lifestyle
Onderwerpen custom, homescreen, mappen, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.