Hipstamatic Oggl voor iPhone nu te downloaden

Hipstamatic Oggl is beschikbaar. De eerder al aangekondigde fotofilterapp voor iPhone wil de concurrentie met Instagram aangaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oggl iphoneAfgelopen woensdag kondigde Hipstamatic de nieuwe app Oggl aan. Sinds vanochtend is de app beschikbaar voor de iPhone. Oggl is een fotofilter-app voor de iPhone, waarmee Hipstamatic probeert om de concurrentie met Instagram aan te gaan. Twee obstakels staan het succes van deze nieuwe app nog in de weg: het kost geld en je moet een uitnodiging hebben om de app te kunnen gebruiken. Je kunt een uitnodiging vragen binnen de app of via de Oggl-pagina op internet. Gebruikers kunnen drie uitnodigingen weggeven aan familie en vrienden.

Hipstamatic werd in 2011 opgericht, rond dezelfde periode als Instagram. Maar terwijl Instagram een miljard ophaalde met een overname door Facebook en meer dagelijkse gebruikers beweert te hebben dan Twitter, zijn veel mensen Hipstamatic alweer vergeten. Ter vergelijking: Instagram heeft 100 miljoen gebruikers, Hipstamatic is blijven steken op 4 miljoen gebruikers.

hipstamatic ogglOggl hoopt dat mensen hun beste foto’s in de app laten zien. Het gaat dus niet om lelijke foto’s van een broodje hamburger, maar wel om mooie foodstyling zoals op het plaatje hiernaast. Het kan bijvoorbeeld een maaltijd zijn waar je echt moeite voor hebt gedaan, maar het kan natuurlijk van alles zijn: mensen, landschappen, dieren… wat je maar wilt.

Hipstamatic Oggl bevat veel cameratools die je al in de eerdere app tegenkwam, met allerlei filters en lenzen die je met elkaar kunt combineren. In de eerdere Hipstamatic-app moest je die apart kopen. In Oggl gaat het om een abonnementenmodel: €0,89 per maand of €8,99 per jaar. Je krijgt dan toegang tot alle opties. Het mooie is: gebruikers van de oude Hipstamatic-app kunnen hun eerder gekochte lens- en filterpakketten importeren in deze nieuwe app. Er zitten vijf filters in die je kunt gebruiken zonder abonnement: nightlight, food, portraits, landscapes en sunsets.

Update: De ontwikkelaars hebben na lancering ontdekt dat betaling per maand niet mogelijk bleek. Een kwartaal- of jaarabonnement kan wel.

Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2013, 21:37
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.